A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Запрошуємо до участі у Всеукраїнській виставці- конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»

Дата: 23.03.2023 16:42
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

З метою підведення підсумків роботи гуртків, творчих об’єднань декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва закладів освіти, культури Одеської області за 2022–2023 навчальний рік, сприянню реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини, підведення підсумків роботи закладів освіти міських, сільських та селищних територіальних громад області за 2022–2023 навчальний рік, науково-технічним підрозділом проводиться обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» з 24 квітня до 30 червня 2023 року дистанційно.

До участі в обласному етапі виставки-конкурсу "Знай і люби свій край" запрошуємо вихованців закладів освіти та культури громади віком від 6 до 18 років. 

Умови проведення

обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року

 

1.Мета проведення

Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року (далі - обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу) проводиться з метою підведення підсумків роботи гуртків, творчих об’єднань декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, сприянню реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини.

2.Термін та місце проведення

Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу онлайн проводить науково-технічний підрозділ Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання. (м. Одеса, вул. Тіниста, 2).

Терміни подання фото експонатів – 24-30 квітня 2023 року.

3. Керівництво

Загальне керівництво обласним етапом Всеукраїнської виставки-конкурсу здійснює Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

Безпосереднє проведення обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу покладається на науково-технічний підрозділ Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання.

4.Учасники виставки-конкурсу

У обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу беруть участь вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної освіти та інших закладів освіти за двома віковими категоріями: молодша – 6–11 років; старша – 12–18 років.

 

5. Програма обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу

 

5.1. Обласному етапу передують виставки-конкурси в об’єднаних територіальних громадах.

 

5.2. На обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу представляються фото експонатів, які зайняли призові місця на виставках-конкурсах міських, селищних, сільських територіальних громад. Експонати, які брали участь в попередніх виставках до участі не допускаються.

 

5.3. Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу проводиться за номінаціями:

художнє різьблення по дереву;

гончарство та художня кераміка;

художнє плетіння, ткацтво;

в’язання спицями, гачком;

витинання;

художня вишивка;

народна лялька;

м’яка іграшка;

писанкарство;

вироби з тіста;

вироби зі шкіри;

декоративний розпис, народний живопис;

бісероплетіння;

паперова пластика та оригамі;

вироби з соломки;

ізонитка;

вироби з природних матеріалів;

інші техніки виконання.

графіка;

живопис;

батик.

У кожній номінації, подаються не більше 3-х робіт у кожній віковій категорії. У номінації «Інші техніки виконання» подаються не більше 6-ти робіт у кожній віковій категорії.

5.4. Роботи в номінації витинанка, декоративний розпис, графіка, живопис, батик, художня вишивка (картини) повинні бути оформленні виключно у рамки, але без скла та не повинні перевищувати розмір 40см х 50см. На зворотній стороні картин має бути кріплення. Роботи оформлені без рамки до участі у виставці не приймаються.

5.5. Розміри експонатів не повинні перевищувати 40см х 40см х 40см та важити не більше 1 кг; розмір картин, виконаних в будь-яких техніках виконання, не повинен перевищувати 40см х 50см.

5.6. Для оцінювання техніки виконання робіт з розділу «художня вишивка» зворотній бік роботи повинен бути відкритим. В іншому випадку, бали за техніку виконання закритих робіт враховуватись не будуть!

  1. Вимоги до подання експонатів

6.1. Експонати, виготовлені з пластиліну, сірників із сіркою та інших плавких і небезпечних матеріалів не розглядаються.

6.2. Експонати повинні бути виготовлені учнями-членами творчих об’єднань, окремими колективами та авторами і подаватися вперше. При порушенні цієї вимоги експонат вилучається без права заміни і його оцінка анулюється.

6.3. Експонати, відзначені дипломом першого ступеня, за рішенням журі рекомендуються до участі у Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» 2023 року (м. Київ).

7. Документація та терміни подання

7.1. Прийом документації та фото експонатів здійснює оргкомітет Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання з 24 до 30 квітня 2023 року за електронною адресою: UTODESSA@ukr.net.

В оргкомітет обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу від територіальних об’єднаних громад до експонатів подаються:

  • копія підсумкового наказу за результатами виставки-конкурсу (міської, сільської або селищної) територіальної громади. Без копії підсумкового наказу роботи розглядатися не будуть.
  • фотографії експонатів (до 4-х ракурсів на кожну роботу окремо) у електронному вигляді у форматі JPG, 200-300 dpi, розмір файла не більше 5 Мб. В імені файлу, що містить зображення необхідно вказати назву роботи, призвіще, імʼя виконавця та назву області (наприклад: Квіти Іванов Іван Одеська. jpg). Завантажені фотографії з відкритим доступом для перегляду повинні бути з чітким зображенням без додаткових написів, рамок, підписів і інших елементів доданих поверх фото, отриманого з камери або після базової обробки.

*На кожен експонат створити папку на Google диску (в яку вкласти від 1 до 4 фото у різних ракурсах по необхідності). Папка і фото в ній повинні мати однакову назву по зразку  (назва папки: Квіти Іванов Іван Одеська. Jpg в ній фото з назвами: Квіти Іванов Іван Одеська 1. Jpg, Квіти Іванов Іван Одеська 2. Jpg ...).

  • У відповідній колонці заявки надати посилання на папку з фото та відкрити доступ. («Усі, хто має посилання»)
  • заявка (у форматі *.doc, загальна наскрізна нумерація робіт, альбомна орієнтація сторінки!!!) на участь у Виставці-конкурсі в електронному вигляді без скорочень та абревіатур за зразком:

З А Я В К А

на участь в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу

декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва

«Знай і люби свій край»2023 року

від _____________________________________________

(повна назва закладу позашкільної освіти)

Назва роботи

П.І. автора

 Вік учасника

Назва гуртка, закладу, громада, район

П.І.Б. керівника, телефон ОБОВʼЯЗКОВО

Маркування 

Посилання на фото

Короткий опис (техніка виконання, використані матеріали)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень