A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Перелік питань для оцінки головбухів змінять: проект наказу Мінфіну

Дата: 15.03.2023 11:01
Кількість переглядів: 74

На сайті Мінфіну з’явився проект наказу «Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень». В чому суть запропонованих змін? Розбираємось.

Зараз діючим Порядком проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затвердженим наказом Мінфіну від 01.12.2011 № 1537, передбачено, що для отримання результатів зовнішнього оцінювання комісія ДКСУ в межах повноважень органів Казначейства визначає та затверджує перелік питань, за якими буде здійснюватися зовнішнє оцінювання.

Мінфін збирається прибрати з Порядку перелік сфер, за якими комісією Казначейства формувались питання для оцінювання. Замість цього пропишуть, що перелік питань комісія Казначейства формує з огляду на повноваження головного бухгалтера та завдання бухгалтерської служби, визначені Типовим положенням про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженим постановою КМУ від 26.01.2011 № 59.

Такі зміни пояснюють тим, що внаслідок збройної агресії країни-агресора окремі території перебувають в зоні активних воєнних (бойових) дій або в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). В окремих випадках це призвело до пошкодження майна, втрати документів, неналежного подання до бухгалтерської служби інформації про проведені господарські операції, відсутності умов для належного відображення всіх господарських операцій, релокації суб’єктів державного сектору. А це зі свого боку може значно вплинути на об’єктивність оцінки діяльності головного бухгалтера.

Проект наказу «Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень»

 

Джерело: https://buhgalter.com.ua/news/buhgalterskiy-oblik/perelik-pitan-dlya-otsinki-golovbuhiv-zminyat-proekt-nakazu-minfinu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень