A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Уряд розширив перелік пріоритетних видатків в умовах воєнного стану

Дата: 13.03.2023 10:48
Кількість переглядів: 84

Кабінет Міністрів України підтримав розширення переліку першочергових видатків бюджетів, фінансування яких зумовлено умовами воєнного стану.

Ініційовані Мінфіном пропозиції напрацьовано за участі Мінреінтеграції спільно з обласними військовими адміністраціями з метою підтримки постраждалих від російської агресії громадян. Зокрема, забезпечення гідних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

З урахуванням ресурсної спроможності єдиного казначейського рахунку до вказаного переліку включено:

1. За видатками загального і спеціального фондів державного та місцевих бюджетів:

– придбання гігієнічних засобів і товарів першої необхідності (одяг, взуття, м’який інвентар) для підопічних інтернатних установ системи соціального захисту населення;

– встановлення у закладах соціального захисту населення пожежної сигналізації, системи блискавкозахисту, обробка дерев’яних конструкцій приміщень вогнезахисним розчином;

– здійснення медичних оглядів.

2. За видатками спеціального фонду державного та місцевих бюджетів – придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Також передбачено, що у разі прийняття рішення головним розпорядником бюджетних коштів щодо здійснення видатків у централізованому порядку або необхідності здійснення перерозподілу бюджетних асигнувань розпорядників бюджетних коштів, що включені до його мережі та розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих, і не здійснюють свою діяльність у штатному режимі, документи, визначені пунктами 37 та 47 Порядку, таких розпорядників бюджетних коштів можуть підписуватись керівником установи вищого рівня та керівником її фінансового підрозділу або бухгалтерської служби. 

 

Джерело: https://buhgalter.com.ua/news/byudzhetniy-proces/uryad-rozshiriv-perelik-prioritetnih-vidatkiv14032023/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень