A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Спілкування дітей з гаджетами – поради для батьків

Дата: 06.03.2023 14:42
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

У сучасному світі цифрові гаджети для кожного — невід'ємна частина життя. На сьогоднішній день для дітей та підлітків шкільного віку основна частина цього життя – це дистанційна форма навчання, де вони використовують смартфони і планшети.

Якщо у навчальних закладах вчителі та вихователі можуть контролювати використання гаджетів у житті дитини, то вдома батькам варто встановити для дітей чіткі правила щодо тривалості часу, проведеного у смартфоні чи планшеті. У випадку нехтування правилами користуванням гаджетами вдома – це може мати негативні наслідки.

Дитячі психологи і педагоги навчальних закладів радять батькам дотримуватися деяких правил користування гаджетами вдома, які допоможуть підвищити безпеку та розумно використовувати технології в повсякденному житті:

1. Визначте чіткі та зрозумілі дітям правила користування гаджетами, такі як час дозволеного використання, місце використання та вміст, який можна переглядати.

2. Приклад для наслідування: Будьте прикладом для своїх дітей. Покладіть свій гаджет, коли говорите з дитиною або коли сім’я зібралась за вечерею.

3. Регулярно перевіряйте контент. Слід перевіряти контент, який діти переглядають в Інтернеті та іграх, та обговорювати з ними будь-які труднощі чи питання, що виникають.

4. Налагодьте режим безпеки. Переконайтеся, що ви встановили правильні налаштування приватності та безпеки на всіх пристроях, які використовують ваші діти.

5. Створіть альтернативи. Спробуйте забезпечити дитині компанію та заняття, які допоможуть їй відволіктися від гаджетів, такі як читання книг, настільні ігри або спортивні заняття.

6. Рекомендовані ліміти часу:

• Діти до 3 років: не більше 5 хвилин на день, виключно під наглядом дорослого.

• Діти від 3 до 7 років: не більше 30 хвилин на день.

• Діти від 7 до 11 років: не більше 1 години на день.

• Діти старше 11 років: не більше 2-3 годин на день.

Шановні батьки, сподіваємось, що ці поради допоможуть Вам зменшити вплив гаджетів на життя Ваших дітей та забезпечити їх здоровий та збалансований розвиток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень