A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Інформація щодо моніторингу цін станом на 23 лютого 2023 року

Дата: 23.02.2023 16:26
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Відповідно до  статті 28 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування належать делеговані повноваження щодо здійснення контролю за дотриманням цін і тарифів,  статті 6 Закону України «Про ціни і ціноутворення» до повноважень місцевого самоврядування у сфері ціноутворення відноситься реалізація державної цінової політики у межах визначених законом.

 

Згідно з  постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 року №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації від 15.03.2022 року №102/А-2022 «Про утворення робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області», розпорядження начальника Роздільнянської районної військової адміністрації від 18.03.2022 року  №21/од-2022 «Про утворення робочої групи з моніторингу цін на  товари, що мають істотну соціальну значущість, у Роздільнянському районі» та розпорядження Великоплосківського сільського голови від 23 березня 2022 року №35/02-04 «Про утворення робочої групи з моніторингу цін на товари, що мають істотну соціальну значущість на території Великоплосківської сільської ради», з метою стабілізації споживчого ринку, робочою групою здійснюється щоденний моніторинг цін на перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість товари протиепідемічного призначення», та перелік товарів, який визначений постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 року №223 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548». У ході моніторингу було проаналізовано ціни на зазначені товари.

 

Доводимо до вашого відома, що відповідно до вищевказаних постанов та законодавчих актів граничний рівень торгівельної надбавки на товари, що мають істотну соціальну значущість повинен становити не більше 10 відсотків оптово-відпускної ціни.


На підставі вищевикладеного робоча група Великоплосківської сільської ради рекомендує усім підприємствам громади, які здійснюють реалізацію соціально значущих продовольчих товарів привести ціни у відповідність до чинного законодавства.

На території сільської ради працюють 16 продуктових магазинів в яких існує великий вибір різноманітних продуктів харчування в тому числі соціально значущих продовольчих товарів.


Також повідомляємо про ситуацію з цінами на товари, що мають істотну соціальну значущість, по Великоплосківській громаді на 23 лютого 2023 року.


За результатами моніторингу виявлено, що ціни на соціально значущі продовольчі товари в продовольчих магазинах громади відповідають середньому показнику по Одеській області, ціна на овочі в деяких магазинах перевищує максимальну, а ціна на яйця нижче за мінімальну по області.

 

Оскільки на території громади працюють конкурентоспроможні підприємства, дефіциту в будь-якому продовольчому товарі не виявлено.

Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень