Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Зарошуємо взяти участь в обласному (заочному) етапі Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», обласної виставки-конкурсу образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та фотомистецтва.

Дата: 16.02.2023 11:00
Кількість переглядів: 1222

Фото без опису

На виконання Наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації «Про проведення обласного (заочного) етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», обласної виставки-конкурсу образотворчого, декоративно-ужиткового та фотомистецтва, від 13.02.2023 року №21-ОД та на виконання пунктів 26, 27 Плану обласних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації від 22.12.2022 року № 111/ОД художньо-естетичним відділом науково-технічного підрозділу проводиться обласний (заочний) етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» та виставка-конкурс образотворчого, декоративно-ужиткового та фотомистецтва у номінаціях: художнє виконавство, хореографічне мистецтво, циркове мистецтво, літературна творчість, театральне мистецтво, образотворче мистецтво, декоративно-ужиткове мистецтво та фотомистецтво у лютому – травні 2023 року.

Умови проведення обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» та обласної виставки-конкурсу образотворчого, декоративно-ужиткового та фотомистецтва в рамках обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 2023

І. Мета. Обласний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» – (далі – Фестиваль) проводиться з метою виявлення та підтримки кращих дитячих та молодіжних творчих колективів, окремих виконавців у різних видах та жанрах мистецтва (театральний, цирковий, хореографічний, фольклорний, етнографічний, вокальний, хоровий, декоративно-ужитковий, образотворчий, інструментальної музики, фотографії, літературної та композиторської творчості), примноження надбань національної культури українського народу, сприяння подальшому розвитку обдарувань, залучення до активної участі у мистецькому житті країни та формування творчої еліти України.

ІІ. Керівництво. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю здійснює Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації. Відповідальність за організацію та проведення обласного етапу Фестивалю покладається на Одеський обласний гуманітарний центр позашкільної освіти та виховання.

ІІІ. Порядок і строки проведення .До участі у обласному етапі Фестивалю запрошуються переможці 1 етапу (1-й відбірковий етап Фестивалю проводиться у міських, селищних та сільських територіальних громадах у січні-лютому) у складі творчих колективів або окремі виконавці: - 27.02.2023 – 24.03.2023 прийом заявок, відеоматеріалів та робіт. - 27.03.2023 – 12.05.2023 робота журі, підведення підсумків.

ІV. Учасники Фестивалю До участі у Фестивалі запрошуються учні (вихованці), творчі колективи закладів освіти міських, селищних, сільських територіальних громад. Фестиваль проводиться за трьома віковими категоріями: - перша – 6-10 років; - друга – 11-14 років; - третя – 15-18 років.

V. Програма Фестивалю, номінації: Загальна кількість виконавців незалежно від номінації та вікової категорії не більше 20 від позашкільного закладу або громади за результатами першого відбіркового етапу відповідно до положення про фестиваль «Чисті роси, наприклад: - художнє виконавство (інструменталісти - 3, вокалісти - 3) – 6, - сценічні жанри – 9 (хореографічне - 3, циркове – 3, театральне мистецтво – 3) - літературна творчість - 6 (автори – 3, читці - 3). Відео художніх номерів повинні бути датовані 2022-2023 роками та завантажені на Google-диск (режим перегляду за посиланням) або розміщені на YouTube (режим доступу за посиланням або вільний доступ). Кожний номер потрібно зареєструвати у гугл формі за посиланням: https://forms.gle/PZ6k4ThxdsyCZ3Y5A Відеоматеріали, які не мають доступу НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ!!!

Номінація «Художнє виконавство»: До участі запрошуються колективи або окремі виконавці всіх видів вокального, інструментального, вокально-інструментального та хорового мистецтва Учасники представляють твори відповідно до стильових і жанрових особливостей творчих колективів чи солістів. Тривалість виступів учасників - не більше чотирьох хвилин. Композитори представляють на розгляд журі твори у власному виконанні. Інструменталісти (солісти, творчі колективи) представляють програму, що підкреслює виконавську специфіку і самобутність колективу. Виступи інструменталістів (солістів, творчих колективів) оцінюються журі за такими критеріями: - відповідність інтонаційним, стильовим, жанровим ознакам музичного твору; - культура і виразність виконання; - володіння комплексом навичок інструментальної гри; - відчуття та розкриття характеру і змісту твору; - сценічна культура. Вокалісти (солісти, творчі колективи) виконують твори української та світової класики, сучасних авторів та інші твори. Вокалісти повинні виступати без використання фонограми (живий звук), або можуть використовувати для супроводу фонограму типу «мінус». Виступи колективів оцінюються журі за такими критеріями: - чистота інтонування; - майстерне володіння навичками вокального мистецтва; - якість супроводу; - підбір репертуару відповідно до вікових та виконавських можливостей; - емоційність виступу; - культура виконавської майстерності; - сценічна культура та естетика зовнішнього вигляду

 Номінація «Хореографічне мистецтво» До участі запрошуються хореографічні колективи та окремі виконавці всіх видів та жанрів хореографічного мистецтва: класичного, сучасного, бального та іншого танцю. Колективи та окремі виконавці класичного танцю представляють хореографічні постановки, номери класичної спадщини тощо. Колективи бального танцю, солісти представляють танцювальні номери на основі жанрів бальних танців (європейські, латиноамериканські, історико-побутові та інші). Колективи та окремі виконавці сучасної хореографії представляють танцювальні номери, створені на основі будь-яких хореографічних напрямів, у тому числі спортивного. Тривалість хореографічної постановки - не більше чотирьох хвилин. Виступи оцінюються журі за такими критеріями: - оригінальність постановки номера; - дотримання жанрової танцювальної лексики; - доцільність використання окремих технічних елементів в хореографічній постановці; - виконавська та авторська майстерність; - відповідність постановки віку виконавців; - естетика та гармонія костюмів і реквізиту; - артистизм виконання; - якість музичного супроводу.

Номінація «Циркове мистецтво» До участі запрошуються циркові колективи або окремі виконавці всіх видів та жанрів циркового мистецтва. Колективи та окремі виконавці циркового мистецтва представляють номери та постановки всіх видів та жанрів циркового мистецтва. Тривалість циркового номера - не більше чотирьох хвилин. Циркові номери повинні демонструватись з дотриманням правил техніки безпеки та охорони праці. Виступи учасників оцінюються за такими критеріями: - рівень технічної та виконавської майстерності; - творчий підхід до вибору конкурсного матеріалу; - артистизм виконавців; - сценічна культура та оригінальність номера; - естетика та гармонія костюмів і реквізиту; - відповідність репертуару віковим виконавським можливостям учасників; - майстерність використання предметів - дотримання техніки безпеки

Номінація «Театральне мистецтво» До участі запрошуються колективи всіх жанрів та видів театрального мистецтва. Учасники представляють фрагмент твору тривалістю не більше десяти хвилин. Виступи колективів оцінюються журі за такими критеріями: - художній рівень репертуару; - режисерський задум і засоби його втілення; - рівень виконавської майстерності; - якість сценографії (декорації, світло, костюми, грим тощо); - музичне та шумове оформлення; - використання технічних засобів в умовах стаціонарної вистави; - відповідність костюмів і реквізиту змісту твору; - дикція; - культура поведінки на сцені.

Номінація «Літературна творчість» До участі запрошуються виконавці всіх жанрів та видів літературної творчості. Учасники-автори подають твори (проза, поезія тощо), виконані українською мовою у різних жанрах (оповідання, есе, вірші, байки, гуморески тощо), з рецензією провідного фахівця відповідного жанру мистецтва. Роботи оцінюються журі за такими критеріями: - власна творча неповторність; - повнота розкриття теми твору та художніх образів; - оригінальність образно-художнього мислення; - творча фантазія; - досконалість мови. Учасники-читці виступають з літературними творами або їх уривками з різних жанрів літератури. Тривалість виступу - не більше чотирьох хвилин. Виступи оцінюються журі за такими критеріями: - володіння основами художнього читання; - дикція; - розкриття головної думки і художніх образів твору; - володіння увагою глядача; - культура поведінки на сцені; - естетика сценічного одягу та реквізиту.

VI. Обласна виставка-конкурс образотворчого, декоративноужиткового та фотомистецтва в рамках обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 2023 Загальна кількість робіт незалежно від номінації та вікової категорії не більше 30 від позашкільного закладу/громади за результатами першого відбіркового етапу згідно з положенням про фестиваль «Чисті роси, наприклад: - фотомистецтво – 10 робіт; - образотворче мистецтво – 10 робіт; - декоративно-ужиткове мистецтво - 10 робіт. Фото кожної роботи потрібно завантажити на Google-диск (режим перегляду за посиланням) та зареєструвати у гугл формі за посиланням: https://forms.gle/PZ6k4ThxdsyCZ3Y5A

Номінація «Фотомистецтво» До участі запрошуються виконавці та колективи всіх видів та жанрів фотомистецтва. Фотографії потрібно завантажити на Google-диск. Ім’я файлу, що містить фото повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця, територіальній громаді (наприклад робота Миколи Коцюби «Мій дім» ЗЗСО №2 Подільської міської територіальної громади – «Мій дім_Микола Коцюба_Подільська.jpg») Роботи оцінюються журі за такими критеріями: - технічна складність; - виконавча майстерність; - творча фантазія; - ступінь емоційного впливу; - загальне художне враження. Номінація «Образотворче мистецтво» До участі запрошуються виконавці всіх видів та жанрів образотворчого мистецтва. – Формат А3, техніка виконання малюнків довільна. Розглядаються, виключно, фотографії малюнків з чітким зображенням без додаткових написів, рамок, підписів і інших елементів доданих поверх фото, отриманого з камери. Фото малюнка потрібно завантажити на Google-диск. Ім’я файлу, що містить зображення повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця, територіальній громаді (наприклад робота Тараса Шевченко «Герой» Опорного закладу №2 Бородинської селищної територіальної громади – «Герой_Тарас Шевченко_Бородинська.jpg»). ІНШИ ФОРМАТИ ЖУРІ НЕ РОЗГЛЯДАЄ. Журі оцінюють подані роботи за такими критеріями: - художній рівень та індивідуальність виконання; - композиційна досконалість роботи; - різноманіття індивідуальних творчих прийомів; - якість оформлення роботи Номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво» До участі запрошуються виконавці всіх видів декоративно-ужиткового мистецтва. Фото роботи потрібно завантажити на Google-диск. Ім’я файлу, що містить зображення роботи повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця, територіальній громаді (наприклад робота Луценко Вероніки «Корзинка з квітами» Центру позашкільної освіти Ренійської міської територіальної громади – «Корзинка з квітами_Луценко Вероніка_Ренійська.jpg»). Журі оцінюють подані роботи за такими критеріями: - художній рівень та індивідуальність виконання; - композиційна досконалість роботи; - жанрові різновиди; - різноманіття індивідуальних творчих прийомів та технік виконання; - якість оформлення робіт. Для оцінювання технікі виконання робіт з художньої вишивки, зворотній бік роботи повинен буть відкритим.

VII. Документація та строки подання робіт: Для участі у обласному етапі необхідно з 27 лютого по 24 березня 2023 року потрібно зареєструвати кожний номер/роботу у Google-форму за посиланням: https://forms.gle/PZ6k4ThxdsyCZ3Y5A Відео художніх номерів (відео повинне бути датоване 2022-2023 роками, інше відео журі не розглядає!!!) необхідно завантажити на Google-диск або розмістити на YouTube (режим доступу за посиланням або вільний доступ, після чого обов’язково посилання на відео додати при заповненні Google-форми та у заявці на участь у Фестивалі. До підведення підсумків Фестивалю не видаляти файли із Google-диску! УВАГА: Організатори не розглядатимуть фото/відеоматеріали, які вчасно не зареєстровані у Google-формі, не мають доступу, не підписані відповідно до вимог або подані пізніше вказаних термінів!!!! Перед реєстрацією та завантаженням робіт пропонуємо до перегляду відео: «Інструкція з реєстрації робіт для участі у конкурсах та виставках науково-технічного підрозділу Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання» за посиланням https://youtu.be/bqYhDJPEOGM

Заявки у форматі «.doc» подавати окремо по кожній номінації на електронну адресу odestet@ukr.net

З А Я В К А СЦЕНІЧНІ ЖАНРИ (окрема заявка по кожній номінації) на участь в обласному (заочному) етапі Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 2023 року від _____________________________________________________________________________ (повна назва закладу)

№ з/п

Учасник (П І Б виконавця або назва колективу)

Кіль-ть учасників колективу

Дата народження (число, місяць, рік)

Номінація

Назва твору та автори

Повна назва навчальног о закладу

Керівник ПІБ (без скорочень ) Контактний телефон, E-mail

Посилання на google-диск

З А Я В К А

образотворче, декоративно-ужиткове, фотомистецтво (окрема заявка по кожній номінації) на участь в обласному (заочному) етапі Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 2023 року від _____________________________________________________________________________ (повна назва закладу)

№ з/ п

П І Б автора

Дата народжен ня (число, місяць, рік)

Номінація

Назва роботи.

техніка виконання

Повна назва навчального закладу, клас, група, гурток

Керівник Контактн ий телефон E-mail

Посилання на googleдиск на: фото експоната/ малюнка

VІІ. Підведення підсумків Конкурсне виконання у обласному етапі оцінюється журі по 15-ти бальній системі. Отримані бали відповідають: 15 – диплом І ступеню – Лауреат; 14 – диплом ІІ ступеню – Лауреат; 13 – диплом ІІІ ступеню – Лауреат; 12 – дипломанти. Кількість переможців визначається по номінаціям та віковим категоріям. Журі має право визначати переможців в залежності від кількості учасників.

VІІІ. Нагородження переможців Переможці обласного (заочного) етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» нагороджуються дипломами Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання за кожною номінацією окремо.

ІХ. Фінансування Проведення та участь у Фестивалі здійснюється за рахунок коштів, не заборонених чинним законодавством України.

Додаткову інформацію щодо проведення обласного етапу Фестивалю можна отримати в художньо-естетичному відділі науково-технічного підрозділу: Телефон: (048) 753-0027, e-mail: odestet@ukr.net: Завідуюча художньо-естетичним відділом Нестерова Катерина Юріївна, (067) 9278065, (093) 8160953 - Viber, Telegram, методист художньо-естетичного відділу Апостолова Ольга  Ігорівна (048) 753-0027. телефон для довідок : 0668281299


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень