A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Спільна робота Служби у справах дітей з педагогічними та медичними працівниками громади

Дата: 15.02.2023 10:25
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Періодично Службою у справах дітей Великоплосківської сільської ради проводиться об’їзд старостинських округів громади з метою роз`яснення положень чинного законодавства щодо соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прав та обов’язків осіб, які взяли на виховання таких дітей, обстеження умов проживання сімей з дітьми різних соціально незахищених категорій.

Чергову зустріч проведено 14 лютого 2023 року  у адміністративному приміщені Слов’яносербського старостинського округу начальником Служби у справах дітей Великоплосківської сільської ради Світланою КРАВЦОВОЮ спільно з соціальним педагогом Словяносербського ЗЗСО  Тетяною ВЧИНОЮ, класним керівником Олександрою ВОРОНІНОЮ, лікарем - терапевтом КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Великоплосківської сільської ради» Наталією ПЛЕСКУН. Темою зустрічі було обговорення питання про стан утримання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів та піклувальників, а також виконання покладених на них обов’язків.

Робочою групою, за згодою опікуна, завітали до сім’ї опікуна та у дружній обстановці провели бесіду з опікуном та неповнолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування, заслухали звіт опікуна по вихованню та утриманню дитини, провели бесіду стосовно планів дитини на майбутнє вступ до закладів середньої або вищої освіти, надали консультації з виготовлення паспорту неповнолітній Анастасії та інших питань стосовно захисту прав дитини.

Проведення зустрічі з дитиною та опікуном в неформальній обстановці дозволяє дитині бути більш спокійно та привернутою до спілкування та спостерігається бажання опікуна та дитини для подальших зустрічей з метою сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, покращення стану утримання і виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сім’ях опікунів та піклувальників.

Фото без опису   

    Наступним питанням виїзду Служби у справах дітей до Слов’яносербського старостинського округу було чергове обстеження умов проживання сім’ї, в якій новонароджена дитина залишена матір’ю після пологів у Дитячому будинку інтернаті з 31 жовтня 2022 року, для розглядання питання повернення або позбавлення батьківських прав матері. За результатами обстеження вказаної сім’ї та проведеної бесіди з бабусею дитини виявлено, що мати новонародженої дитини вже 3 місяці не проживає вдома, станом утримання та здоров’ям своєї дитини не цікавиться ні виїздом до дитини ні за телефоном, жодних умов для утримання малолітньої дитини не створено. В подальшому буде розглянуто питання про позбавлення батьківських прав матері на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини та виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень