A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДО УВАГИ! Неконтрольоване вирубування лісів

Дата: 07.02.2023 08:32
Кількість переглядів: 87

 

Фото без опису

Протягом 2021-2023 років в громаді , як і по всій країні, набула значних обертів тенденція вирубування лісів та захисних лісових насаджень.

Великоплосківська сільська рада, Національна поліція, прикордонники та інш. постійно ведуть роботу з озеленення території, збереженню лісів, лісосмуг та зелених насаджень своєї території та виявлення порушників лісового законодавства України.

Так, робочою групою сільської ради, яка займається виявленням осіб, які порушують лісове законодавство на одному з лісових масивів на північній стороні с. Великоплоске («СТАРИЙ СКІТ») були виявлені особи, які за попередньою змовою безжалісно знищували «легені» нашої громади шляхом вирубки живих дерев: бересту, тополь, акацій та дубів, які виконують протиерозійні функції.

На місце злочину були викликані представники Національної поліції України та Прикордонної служби України. Слідчим поліції були складені протоколи про вчинення правопорушення.

Вказані дії правоохоронні органи кваліфікували за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України, а саме незаконна порубка дерев, що спричинила тяжкі наслідки.

Згідно розрахунку судової експертизи правопорушники, вказаними діями, заподіяли шкоду громаді у розмірі 79 241, 32 гривень.

У 2022 році обвинувальні акти щодо обвинувачених та цивільний позов про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення в порядку ст. 128 КПК України були передані до суду.

19 січня 2023 року Великомихайлівський районний суд ухвалив вирок злочинцю та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнено від відбування покарання з ВИПРОБУВАННЯМ та встановлено іспитовий строк - 2 роки з покладенням відповідних обов’язків. Також судом призначено стягнути матеріальну шкоду із злочинця, конфіскувати інструменти, за допомогою яких вчинявся вказаний злочин, а саме: бензопили та визначено повернути спиляні сиро ростучі дерева Великоплосківській сільській раді.

Тому, просимо кожного мешканця громади проявити свідомість та не вчиняти подібних злочинів, а також пам’ятати, що за кожен вчинений злочин законодавством передбачено в обов’язковому порядку відповідальність.

Бережемо ліс – збережемо себе.

  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень