A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Мінфін оновив форми Довідки про надходження у натуральній формі та платіжки

Дата: 31.01.2023 08:34
Кількість переглядів: 113

Мінфін наказом від 30.12.2022 № 477 вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Мінфіну від 23.08.2012 № 938. Перерахуємо головні.

 

1. Відтепер розпорядники бюджетних коштів (одержувачі бюджетних коштів) повинні подавати платіжні та інші документи до органів Казначейства в паперовій формі разом із електронним носієм інформації, на якому записано файли проектів цих документів.

2. Платіжні інструкції подаються до органів Казначейства в паперовій або електронній формі. При цьому встановлено, що форма платіжної інструкції визначена Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Мінфіну від 24.12.2012 № 1407. Нагадаємо, що нещодавно наказом від 13.12.2022 № 430 Мінфін скоригував норми Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, а також порядків казначейського обслуговування державного бюджету за витратами та небюджетних рахунків клієнтів. Зокрема, цим наказом було затверджено форму платіжної інструкції (замість платіжного доручення) та пояснення щодо заповнення платіжної інструкції, оформленої в паперовій або електронній формі.

3.  Платіжні інструкції у паперовій формі подаються до органів Казначейства в кількості примірників, необхідних для всіх учасників безготівкових розрахунків.

4. У разі невідповідності дати подання платіжної інструкції у паперовій формі даті, зазначеній у полі «Дата складання», на всіх примірниках такої інструкції обов'язково проставляються дата її отримання та підпис відповідного працівника органу Казначейства.

5. У новій редакції викладено додатки 3, 22 та 25 до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, а саме:

 

Джерело: https://buhgalter.com.ua/news/byudzhetniy-proces/minfin-onoviv-formi-dovidki-pro-nadhodzhennya-u-naturalniy-formi-ta/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень