Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Заклади культури обговорювали планування на 2023 рік

Дата: 18.12.2022 12:31
Кількість переглядів: 162

15.12.2022 року за участю Великоплосківського сільського голови  Батуріна І.М. та секретаря  сільської ради Шлюшкіна С.Л. пройшло засідання працівників закладів культури, працівників виконавчого комітету. Протягом існування Великоплосківської сільської територіальної громади всі заклади культури працюють в повній чисельності. Місцева влада підтримує розвиток культури на території громади і діяльність спрямована на збереження культурної спадщини рідного краю. На зустрічі обговорювали низку проблем, пов’язаних з матеріально-технічним забезпеченням закладів культури, плануванням роботи на 2023 рік. Бібліотеки громади потребують не тільки поповнення фондів новими надходженнями, а й запровадження сучасних технологій. Необхідно вирішити питання доступності електронних наукових, художніх та періодичних видань.

Забезпечення  бібліотек книгами українських та зарубіжних авторів є основною пріоритетною задачею для керівництва громади і КЗ «Публічної бібліотеки Великоплосківської сільської ради», тому обговорили варіанти розв’язування цієї проблеми на сьогоднішній час. Участь у мистецьких проєктах та конкурсах обласного та всеукраїнського рівня надасть змогу привернути увагу до потреб сільських бібліотек. Також основним напрямком роботи бібліотек громади є збір історичного матеріалу, фотодокументів та експонатів давнини нашої місцевості. На даний час  існують музейні кімнати в приміщенні Великоплосківського та Слов’яносербського сільських будинків культури, в яких  зібрано чимало історичних фактів з минулого. В плануванні на 2023 рік включено питання щодо створення музейних кімнат у приміщенні Тростянецького та Новосавицького СБК.

Діяльність  Будинків культури громади спрямована на  розвиток культурних традицій,  забезпечення доступності закладів культури для всіх верств населення, творчого формування особистості, розкриття її здібностей, задоволення духовних та естетичних потреб, відродження народної творчості, популяризації національних звичаїв та обрядів, організацію повноцінного, змістовного дозвілля, культурного обслуговування населення. В будинках культури діють гуртки: театральні, вокальні, хореографічні, декоративно-прикладного мистецтва, спортивні. На засіданні обговорювалось спрямувати діяльність закладів культури у 2023 році на проведення  театральних та музичних вистав патріотичного напрямку. Один із значущих пунктів планування - співпраця з волонтерами та проведення благодійних ярмарків на підтримку ЗСУ.

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень