Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Запрошуємо прийняти участь у Всеукраїнському фестивалі мистецтв "Військові обереги від Святого Миколая"

Дата: 12.12.2022 16:08
Кількість переглядів: 676

Фото без опису

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.12.2021 року № 1379 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно- масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2022 рік (за основними напрямами позашкільної освіти)» з обов’язковим виконанням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236, Українським державним центром позашкільної освіти, з 1 по 20 грудня 2022 року у регіонах України буде проведено Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая» (дистанційний формат). Умови додаються.

До участі запрошуються вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти України віком від 6 до 18 років (включно).

Для участі у заході необхідно до 20.12.2022 року підготувати оберіг та світлину (умови додаються) та зареєструватися за посиланням  http://surl.li/dwgsb

Додаткова інформація за тел. у місті Києві (044) 253-75-25, Кононенко Ірина Володимирівна.

Умови проведення

Всеукраїнського фестивалю мистецтв

«Військові обереги від Святого Миколая»

(дистанційний формат)

в рамках якого відбудеться

Всеукраїнський флешмоб «Військові обереги Святого Миколая»

 

 

1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський фестиваль «Військові обереги від Святого Миколая» (дистанційний формат) (далі – Фестиваль) проводиться з метою виховання патріотів, громадян правової, демократичної держави.

1.2. Метою заходу є сприяння духовно-моральному та естетичному вихованню підростаючого покоління. Завданням є формування національно - патріотичного світогляду дітей та молоді.

          1.3. Завдання Фестивалю:

надання моральної підтримки військовослужбовцям;

патріотичне виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва;

зміцнення любові до Батьківщини, рідної мови, національної культури та родинних ціностей;

виявлення, розвиток і підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей.

    1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю здійснює Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

 

2. Організатори

2.1. Організаторами Фестивалю є Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

 

3. Учасники заходу

3.1. До участі у заході запрошуються вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти України віком від 6 до 18 років (включно).

 

  1. Терміни проведення заходу

 Захід проводиться з 1 по 20 грудня 2022 року.

 

5. Умови проведення заходу

5.1. Десятий місяць триває повномасштабна війна проти України. Десятий місяць продовжуються обстріли ракетами і шахедами, бомбами і снарядами, мінами і кулями, намагаючись зламати волю українського народу.  

Але українські діти, навіть в таких умовах, готуються до свята Миколая!

Вихованці гуртка «Ключі до розкриття талантів» разом із керівником Світланою Кузьменко, розпочали сумісний процес створення вишиваного оберегу і запрошують долучатись всіх бажаючих.

Цього року наші діти, разом із дорослими, вирішили зробити для наших захисників особливі Військові обереги до Дня Святого Миколая.

Звичайно, що створення таких оберегів потребує особливих ресурсів і часу.

Головне, щоб всі, хто вирішить долучитися до нашого сумісного процесу створення оберегів, обов’язково знаходились в безпеці!

Отже, що ж саме ми плануємо зробити:

  1. Оберіг - Вишиванка – сорочка для захисника чи захисниці;
  2. Оберіг – рушник;
  3. Оберіг – на зап’ястя (браслет, або манжет).

Український державний центр позашкільної освіти оголошує Всеукраїнський флешмоб «Військові обереги Святого Миколая», який відбудеться в рамках Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая» (дистанційний формат).

Для участі потрібно кілька кроків:

Крок 1: З’ясуйте, які ресурси є у Вас в наявності для створення оберегу (тканини, нитки, голки, свічки) і визначтесь, який саме Ви будете виготовляти – сорочку вишиванку, рушник або браслет.

Крок 2: Підберіть вишивані символи та елементи для Вашого оберегу та намалюйте ескіз Вашого оберегу на аркуші А4, щоб перевіряти процес під час виготовлення.

Крок 3: Готовий оберіг сфотографуйте і розмістіть у себе на сторінці в соцмережі та на сторінці Вашого закладу позашкільної освіти або гуртка з хештегом #оберегисвятогомиколая

Крок 4: Надішліть одну світлину Вашого оберегу на адресу  mikolay.oberig@gmail.com  до 20 грудня 2022 року.

А коли Ви будете писати свій особистий лист до святого Миколая, не забудьте про найзаповітніше бажання всіх справжніх українців – ПЕРЕМОГИ!

Най святий Миколай нам допомагає!

Слава Україні!

5.2. Звертаємо вашу увагу, що для організації та проведення заходу учасники та організатори зобов’язані дотримуватися вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

5.3. Організатори мають право використовувати надіслані на захід матеріали для розміщення на своїх сайтах, бордах у ЗМІ та інше.

 

6. Нагородження учасників

Учасники  заходу нагороджуються дипломами Українського державного центру позашкільної освіти відповідних ступенів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень