A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Облаштування укриттів та аварійної системи

Дата: 07.12.2022 12:24
Кількість переглядів: 480

Фото без описуПродовжується робота з покращення облаштування найпростіших укриттів та аварійної системи опалення закладів освіти громади.

 

06 грудня сільський голова Іван БАТУРІН разом із начальником відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Володимиром Ярочкіним перевірили стан функціонуючого укриття, а також провели інспекцію роботи системи опалення.
 

Наголошуємо, що Міністерство освіти і науки України рекомендувало організувати освітній процес залежно від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Одним із ключових критеріїв для здійснення освітнього процесу в режимі офлайн є наявність обладнаного укриття для всіх його учасників. На початку навчального року, аби розпочати очне навчання для якнайбільшої кількості учнів, було прийнято рішення направити кошти на облаштування укриттів у школах громади, в тому числі за рахунок коштів залишку освітньої субвенції. Тож сільський голова  проінспектував стан функціонування та облаштування найпростішого укриття та аварійної системи опалення Тростянецької гімназії Великоплосківської сільської ради Роздільнянського району.
 

«Ми знаємо ситуацію по кожному закладу. Раніше всі ці укриття проінспектувала спеціальна робоча група, до якої входили рятувальники і освітяни, директори шкіл, представники держпродспоживслужби, працівники відділу житлово-комунального господарства та відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій. На даному етапі у переважній більшості укриттів функціонують системи вентиляції, освітлення, облаштувано санвузли, передбачено аварійні системи освітлення (акумулятори 12В та генератори 220В). Триматиму це питання на особистому контролі, адже якісна «очна» освіта та безпека дітей – запорука щасливого майбутнього громади», – зазначив сільський голова.
 

На попередньому тижні у закладі провели тренувальні повітряні тривоги за участю працівників Державної служби надзвичайних ситуацій. Керівник закладу розповіла, що інформацію про ракетну небезпеку отримуватимуть через інтернет, після чого відповідальні вмикатимуть систему оповіщення. Співробітники закладу повинні перевіряти всі приміщення та проводити учасників освітнього процесу у найпростіше укриття. Учні кожного класу знають, який із маршрутів до укриття їм потрібно обрати під час повітряної тривоги.
 

Також, на завершення робочої поїздки сільським головою, який є головою гуманітарного штабу, було прийнято рішення про доставку  домашньої локшини з гуманітарного штабу до Новосавицького психоневрологічного будинку-інтернату, що функціонує на території Великоплосківської сільської ради Роздільнянського району, в якому на даний момент проживають 180 підопічних.

Крім того на останній сесії Великоплосківської сільської ради від 25 листопада 2022 року було прийнято рішення про надання допомоги закладу у придбанні дизельного генератора потужністю 12кВ. Це завдання було оперативно вирішено секретарем сільської ради Сергієм Шлюшкіним.

Залучивши до пошуку усі можливі ресурси Сергій Леонідович  доставив генератор з м. Одеса Новосавицькому будинку-інтернату. Наразі генератор передано закладу для вирішення нагальних проблем, пов’язаних з аварійними відключеннями світла.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень