A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

День місцевого самоврядування

Дата: 07.12.2022 09:21
Кількість переглядів: 258

Новий етап історії Великоплосківської сільської ради розпочався 30 червня 2019 року. З початком реформи децентралізації було створено Великоплосківську об’єднану територіальну громаду. За результатами виборів громада довірила мені відповідальну посаду Великоплосківського сільського голови, а на першій сесії депутатами одноголосно обрано Шлюшкіна Сергія Леонідовича секретарем сільської ради. З цього моменту депутатський корпус, виконавчий комітет, старости старостинських округів, керівники відділів та спеціалісти апарату розпочали свою активну діяльність.

Три роки з життя громади – невеликий період, але за цей час зроблено багато кроків, докладено чимало зусиль, щоб налагодити напрями та налаштувати роботу так, аби кожен структурний підрозділ, кожен відділ працювали як музики єдиного оркестру. Багато чого вже зроблено, але ще більше завдань чекають на виконання.

Перетворення в громаді розпочались з благоустрою. По всіх населених пунктах першочерговим завданням стало позбавлення від сміття та стихійних сміттєзвалищ, очищення кладовищ від чагарників, прибирання мешканцями прилеглих до будинків територій, благоустрій територій центральної садиби та старостинських округів, освітлення вулиць, прокладення тротуарних доріжок в центральних частинах населених пунктів громади.
 
Щасливе дитинство, освіта та здоров’я громадян, соціальний захист вразливих верств населення – головні напрямки Великоплосківської громади. Отже у цих напрямках зроблено чимало.
 
В першу чергу запланували та налагодили безоплатне харчування всіх школярів від першого по одинадцятий класи. Зроблено капітальні ремонти класних кімнат та закуплено оснащення для шкіл, починаючи з приміщень для нової української школи. Проведено ремонт спортивної зали у школі с. Новосавицьке. Відремонтовано актову залу та проведено капітальний ремонт підвального приміщення дитячого садка, внаслідок чого отримали сучасну тренажерну залу,  яка наразі являється  приміщенням подвійного призначення та слугує бомбосховищем  для початкової школи та дитячого садочка. У навчальних закладах громади проводиться офлайн та змішане навчання.

Приділяється увага спорту та здоровому способу життя, обладнуються спортивні майданчики, проводяться змагання з доступних видів спорту між школярами та дорослими мешканцями громади.

Створено та обладнано комунальний заклад «Публічна бібліотека». На базі Будинків культури працюють народні вокальні колективи, гурток спортивного бального танцю.

Проведено капітальний ремонт приміщень для Укрпошти у  с. Великоплоске та Тростянець, там же відремонтовані актові зали Будинків культури.

Створено та працює комунальне підприємство «Сількомунгосп» на яке покладені завдання з водопостачання та благоустрою.

Надаються соціальні послуги найвразливішим категоріям населення. Працюють програми соціального захисту «Турбота», комплексна Програма соціальної підтримки населення на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення у Великоплосківській сільській раді», «Щаслива дитина – успішна родина». Забезпечено проїзд пільгової категорії населення.

Найскладнішим завданням у цей нелегкий для країни час, постало для нас необхідність – створення первинної ланки медицини в нашій громаді, тому що нам не залишили вибору у цьому питанні в тому числі наші сімейні лікарі. Наразі у нас вже є свій Центр первинної медико-санітарної допомоги та лікар, чекаємо на отримання ліцензії.


В апараті сільської ради працюють досвідчені та активні працівники, знаходимо відповіді на найскладніші питання, все у нас складається вдало та з Божою допомогою – все як у людей.

Поточний рік – найскладніший для всієї країни. Випробувальним  він став і для нашої громади.

З початку війни ми згуртувались, мобілізувались та налаштувались на роботу. «Працюємо так, мов біжимо стометрівку», – це лозунг голови Одеської військової адміністрації Максима Марченка, який повністю підтримаємо.

В березні надали допомогу від громади продуктами харчування  Березанській громаді Миколаївської області, надали гуманітарну допомогу у вигляді засобів гігієни  БФ «Корпорація монстрів». Передали автомобіль з балансу сільської ради військовослужбовцям, надали кошти з бюджету громади волонтерам на придбання авто для ЗСУ. Надаємо постійну допомогу військовим територіальної оборони. Наразі постало питання про обладнання пунктів обігріву на території громади. Триває їх облаштування, а також облаштування  Пункту незламності.
Сільгоспвиробники, підприємці, освітяни, лікарі, працівники культури та всі небайдужі мешканці нашої громади беруть активну участь   у вирішенні нагальних питань у цей нелегкий час.

У цей час та день бажаємо усім колегам бути єдиними, згуртованими, мужніми та незламними! Бажаємо усім миру, здоров’я, надії, наснаги та головне – віри в Перемогу! У нас все вийде, подолаємо усі негаразди та перешкоди, бо дуже цього хочемо та до цього прагнемо! Зі святом! Все буде Україна!


                            Великоплосківський сільський голова        Іван БАТУРІН
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень