Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

20 листопада - Всесвітній день дитини

Дата: 20.11.2022 11:24
Кількість переглядів: 151

Фото без описуСьогодні Всесвітній день дитини - день, коли світ підписав Декларацію прав дитини, згідно з якою дорослі зобов’язалися відстоювати дитяче право на щасливе життя, право бути з сім'єю і громадою, право на розвиток особистості, право на здоров'я, а також право на турботу та захист від насильства.

У цей день десятки пар дитячого взуття було розставлено на тротуарі перед посольством Росії у Кишиніві. Так Молдова висловила підтримку Україні та вшанувала пам'ять українських дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

За офіційними даними від української Генпрокуратури на 19 листопада, від початку війни 437 українських дітей було вбито, ще понад 800 отримали поранення.

Саме 437 пар дитячої взуття організатори акції розклали на площі біля російського диппредставництва у столиці Молдови.

Фото без опису

Організація Об'єднаних Націй оголосила, що щонайменше 16 295 мирних жителів було вбито після вторгнення Росії 24 лютого, яке Київ і західні лідери засудили як акт непровокованої агресії. Кремль заперечує напад на мирних жителів в Україні.

"Росія також здійснює справжній геноцид і етнічне чищення, вводячи спрощені процедури усиновлення та надання російського громадянства викраденим дітям із України, що є грубим порушенням Женевської конвенції та Конвенції ООН про права дитини.

Жодна війна у світі не може бути виправдана, коли вбивають невинних людей. Те, що відбувається в Україні, – яскравий доказ того, що Росія перетворилася на терористичну державу, яка більше не зважає на майбутнє людства. Ми хочемо, щоб жодна дитина ніколи не пройшла через те, що переживають діти в Україні, тому вирішили донести цю тему до громадської думки, а саме сьогодні, у Всесвітній день прав дитини. Діти – це майбутнє, і для того, щоб вони гармонійно росли та розвивалися, ми, дорослі, зобов'язані забезпечувати та поважати їхні права", – зазначили політики.

Проте мільйони дітей в Україні не мають цих прав.

У цей день, Служба у справах дітей Великоплосківської сільської ради хоче нагадати дорослим: щоб ви не робили й куди б не пішли, найважливіше для дитини – це ваша любов і турбота. І навіть, якщо у вас не буде можливості щось оригінальне організувати у свято, просто проведіть з нею час. Оскільки саме приємні спогади є найбільш особливими.

Нехай усі діти Землі будуть щасливими, здоровими, усміхненими, живуть у мирі, любові і добрі!

Діти - наше майбутнє!

Віримо в перемогу!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень