A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібіліотек

Дата: 31.10.2022 15:43
Кількість переглядів: 143

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходив з 01 по 31 жовтня 2022 року

під гаслом  «В нас єдина мета – Україна свята,

нездоланна ніким і ніколи»

 

      Основне завдання Місячника:  привернути увагу до питання патріотичного виховання в нашій державі, розкрити виховні функції шкільної бібліотеки, об’єднати зусилля педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму підростаючої особистості, посилення патріотичного руху в Україні, пробудження в школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю.

           В бібліотеці оформлена книжково-ілюстративна виставка  «Україна - понад усе, єдина і нездоланна».

 

        Для учнів 5-6 класу була проведена українознавча гра «Цікавинки про Україну».  На цьому заході учні мали змогу переглянути відео «10 цікавих фактів про Україну».  Пограли в дидактичну гру «Україна: так чи ні?».  Також із запропонованих букв складали вислови про Україну.

 

          Було проведено смайл - опитування серед учнів 4-9 класів «Патріотизм – це …». Діти висловлювали свої думки, погляди на тему «Що таке патріотизм».

 

      З учнями 8-9 класів проведений захід:  інформаційний калейдоскоп «Українські генії». Учні переглянули презентацію «Славетні українці».  Виконували завдання: по характеристиці занять вказати прізвище відомого українця. Також активно прийняли участь в грі «Пантоміма»: показати назву галузі, предмета.

 

          Онлайн провелися години мужності до відзначення Дня захисника і захисниць України. Учнів познайомили з історією цього свята, провели вікторини.

 

          Для учнів 2, 4 класів була підготовлена гра -  вікторина «У звичаях, традиціях народу ти душу України впізнавай». Діти взяли участь у вікторині «Я люблю Україну», пограли в дидактичну гру «Народні символи та обереги», створили асоціативний кущ «Моя Україна», з поданих слів складали слова і вислови, які пов’язані з темою України.

 

   Провели конкурс патріотичного  вірша «Моя незламна Україна» серед учнів 1-9 класів. Учні виразно читали вірші про неньку Україну.

 

          В бібліотеці була оформлена виставка-реклама «Книги, які варто прочитати».  До уваги читачів була представлена як художня, так і науково-популярна література про Україну.

 

            Також наш ЗЗСО прийняв участь у конкурсах, які запропонував центр професійного розвитку педагогічних працівників Великомихайлівської СР.

А саме, конкурс малюнка «Натюрморт з книгою» та рейтинг-опитування «Моя улюблена книга».

 

         Ряд заходів, які були проведені в рамках місячника шкільних бібліотек, пробудили в школярів глибокий інтерес до історії України та рідного краю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень