A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Запроваджено автоматичний розрахунок НГО земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів

Дата: 04.11.2022 08:46
Кількість переглядів: 165

З 19 жовтня 2022 року Держгеокадастр запроваджує новий функціонал, що дає змогу автоматично розрахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки, розташованої у межах населеного пункту (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про НГО земель населеного пункту, так і про саму земельну ділянку).

Зазначений функціонал дає змогу провести автоматичний розрахунок нормативної грошової оцінки земельної ділянки та отримати його в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі «Е-сервіси» Держгеокадастру. Весь процес відбувається без участі фахівців територіальних органів Держгеокадастру, водночас обов'язковою умовою є наявність усіх необхідних для цього документів. У такий спосіб людський фактор, який до сьогодні був вирішальним, - усувається. Також відбувається значна економія часу.

У разі неможливості автоматичного розрахунку НГО земельної ділянки такий розрахунок здійснюватимуть працівники територіальних органів Держгеокадастру з використанням відповідної наявної технічної документації.

Довідково: 6 липня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів від 1 липня 2022 року № 753 «Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», яка передбачає, зокрема, що витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

Наразі автоматичний розрахунок нормативної грошової оцінки земельних ділянок автоматизованою системою ведення Державного земельного кадастру здійснюється для:

- земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей про земельну ділянку з владним електронним документом);

- земельних ділянок, розташованих в межах населених пунктів (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про нормативну грошову оцінку земель населеного пункту, так і про земельну ділянку з владним електронним документом).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень