A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Повідомлення про Пошкоджене майно

Дата: 01.08.2022 09:43
Кількість переглядів: 192

Повідомте про пошкодження або знищення своєї нерухомості внаслідок військової агресії Російської Федерації.
Згодом буде створено спеціальну комісію, яка оцінить збитки. Про порядок та процедуру компенсації ми повідомимо пізніше.
Пошкодження побутової техніки чи ремонту вказувати не потрібно.

Як отримати послугу?

Онлайн:

1.Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису чи BankID.

2. Заповніть онлайн-форму та вкажіть:- дані про об’єкт, що було пошкоджено (у разі, якщо інформація про ваш об’єкт зберігається в Державному реєстрі речових прав, її може бути завантажено автоматично. В іншому разі внесіть інформацію про об’єкт самостійно;- фото та опис пошкоджень

3. Ознайомтесь з повідомленням та відправте його.

Офлайн:

Якщо ви не хочете або не можете подати декларацію в електронній формі, можете звернутися до Центру надання адміністративних послуг або до найближчого нотаріуса за місцем свого перебування. Для цього вам знадобиться ідентифікаційний код та паспорт, а також фото/відео пошкоджень.

Результат:

Згодом буде створено спеціальну комісію, яка оцінить збитки. Ми сповістимо вас про наступні кроки, коли буде визначено порядок та розпочато процес компенсації.

Часті питання та відповіді:

За яке майно виплачуватимуть компенсацію?

За повністю зруйновані або частково пошкоджені житлові будинки, квартири та житлові приміщення, власниками яких є громадяни України. На нежитлову нерухомість поки що компенсації не передбачені.

Як буде нараховуватись компенсація?

Над цим питанням ще працюють. Швидше за все, механізм буде таким: - Подання окремої заявки на оцінку та виплату компенсації.- Спеціальна комісія оцінює збитки, визначає суму виплат.- Кошти зараховуються.Важливо: у деяких випадках можливі інші види компенсації. Наприклад, видача нової квартири замість знищеної.

Чи буде компенсація за пошкоджені транспортні засоби та нежитлові приміщення?

Наразі ні. Послуга стосується лише житлових об’єктів нерухомості.

Яке майно вважають об’єктом культурної спадщини?

Це пам’ятки архітектури місцевого та національного рівня, які внесені до відповідних реєстрів Мінкульту. Якщо ви не знаєте, чи належить ваш будинок до культурної спадщини, перевірте в Реєстрі нерухомих пам’яток України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень