A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Українські книги-ювіляри 2022»

Дата: 10.01.2022 09:35
Кількість переглядів: 221

 Фото без опису

   Книги????????, як і люди???????????????????, мають свій день народження????. Звісно, не завжди є змога чітко визначити час написання літературного твору, але деякі з них нам відомі. У віртуальній виставці «Українські книги-ювіляри 2022» пропонуємо познайомитися з переліком книг????, які святкують свої ювілеї в цьому році.

????Слово про похід Ігорів" - героїчна поема, що описує події 1185 року, а саме невдалий похід князя Ігоря.

????Григорій Квітка- Основ’яненко «Маруся»- українська сентиментальна повість. Автор знайомить читача з традиціями та обрядами українців, зокрема з обрядодіями, що пов’язані зі сватанням, весіллям та похованням.

????«Коното?пська відьма» — сатирично-фантастична повість, яка розповідає про козацьку старшину, сотника славної конотопської сотні, його писаря та відьму Явдоху Зубиху.

????«Гайдамаки» Тарас Шевченко.Історично-героїчна поема, один з найвідоміших творів видатного письменника та поета В основу твору лягли історичні події, пов’язані з народним повстанням Коліївщини.

????«Чорна рада» Пантелеймон Куліш. Перший український історичний роман, в якому йдеться про складний період історії України після смерті Богдана Хмельницького, Дуже приваблива друга сюжетна лінія – це кохання молодого козака Петра Шраменка до дівчини Лесі.

????«Товаришки» Олени Пчілки — соціально-психологічна повість, присвячена проблемі прав жінки в освіті, науці і трудовій діяльності.

????Михайло Старицький «Богдан Хмельницький». У творі зображено події, що передували Національно-визвольній війні українського народу. На широкому історичному тлі показано побут епохи, безправ’я українського селянства та козацтва.

????Сюжет п’єси «Ой, не ходи, Грицю, та й на вечорниці» Михайла Старицького взято з однойменної народної пісні, авторкою якої вважають народну поетесу і співачку Марусю Чурай. У центрі інтриги – парубок, який кохає двох дівчат.

????«Русалонька» Леся Українка. В основі твору лежать фольклорно-міфологічні джерела, у ній наявні яскраві романтичні традиції на рівні сюжету та зображення людського буття.

????Дніпрова Чайка (справжнє прізвище – Людмила Березіна) « Дівчина Чайка»українська письменниця, Літературна спадщина авторки невелика за обсягом, але вагома своїм реалістичним змістом В книзі зібрані оповідання для широкого кола читачів.

????Остання з п'єс Карпенка-Карого на історичну тематику –«драма з часів руїни «Ґандзя».

????Роман Павла Загребельного "Я, Богдан" присвячено одному з найвидатніших українців - гетьману Богдану Хмельницькому. Роман написаний, як монолог-сповідь головного героя.

????«Сад нетанучих скульптур» Ліна Костенко. До книги входять вірші та драматичні поеми поетеси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень