A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Вишиванка цвіте над Україною

Дата: 19.05.2022 09:00
Кількість переглядів: 437

   Всесвітній День вишиванки з’явився не так давно, у 2006 році, але вже встиг стати одним із найулюбленіших свят Українців.

Його прийнято святкувати у третій четвер останнього місяця весни, цьогоріч це 19 травня.

Українська вишивка — один із видів народного декоративного мистецтва українців; орнаментальне або сюжетне зображення на тканині, шкірі, виконане різними ручними або машинними швами . Вишивку вживають в українському народному побуті передусім на предметах одягу, в основному на жіночих і чоловічих сорочках. Крім того, вишивки поширені на предметах домашнього вжитку, як наліжники, обруси, наволочки, рушники тощо.

Багатство і різноманітність геометричних елементів в українській вишивці , зображенням тварин, птахів, рослин . В Україні налічувалось близько 100 видів і технічних прийомів вишивання. Композиційне вирішення української вишивки відзначається безмежною фантазією, колоритом. І все ж переважає стрічкова, букетна і вазонна композиції. Відповідно до етнографічних особливостей вишиванки виявляють чимало регіональних відмінностей. Притому українські вишиванки мають один спільний для всіх земель стиль, так що їх неважко розпізнати серед вишиванок інших народів .

 Мешканці  села  Великоплоске   із  задоволенням підтримали  флешмоб  "Моя вишиванка".  Усі бажаючі взяли участь, підтримавши традиції та цінності нашої Батьківщини.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень