A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Бібліотека та Інтернет

Дата: 17.05.2022 16:36
Кількість переглядів: 188

 

Фото без опису

     Бібліотеки є джерелом інформації та знань. Разом з тим вони є також центрами зустрічей та спілкування - люди зустрічаються, виявляють, що вони мають спільні інтереси або теми, й мають можливість про це поговорити. Інформацію й знання сьогодні можна черпати не лише з друкованих матеріалів, але й також використовуючи електронні носії інформації. Проте вони не замінять ні друкованих матеріалів, ані бібліотек, вони є розширенням й доповненням їх можливостей і викликані потребами сьогодення.

Бібліотеки приймають цей виклик часу й працюють у відповідному руслі. Між іншим, вони також взяли на себе функцію надання у розпорядження кожного технічних можливостей для користування електронними носіями. Окрім того, вони створюють щодалі більше електронних пропозицій:
· Інтернет пропонує інформацію та комунікацію незалежно від часу й місця.
· Інтернетом активно користуються як засобом інформації та комунікації.
Для бібліотекарів Інтернет означає:
· комунікаційні та інформаційні можливості;
· нові методи користування й пошуку;
· нові критерії відбору й оцінки;
· нові критерії науково-інформаційної діяльності та архівування

        КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради» пропонує дітям та молоді справжній медіа-мікс. Досить клацнути мишкою, і кожен може шукати книги, або ж за допомою електронної пошти чи чату обмінюватися думками щодо щойно переглянутих відео.
      Діти та молодь найчастіше шукають в Інтернеті інформацію для дозвілля, а саме: музику, сторінки фанатів, комп'ютерні ігри, заходи. Але Інтернет використовують також для написання рефератів чи інших робіт для школи, або з метою знаходження інформації щодо повсякденних проблем чи актуальних новин. Бібліотека пропонує свої послуги як інформаційний та комунікаційний центр для задоволення цих інтересів.

      Але найкраще все ж таки навчати дітей та молодь компетентно поводитися з інформаційними носіями і, наприклад, під час навчальних заходів навчати їх виконувати не лише суто технічні вправи, але й змістовно і правильно працювати в Інтернеті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень