A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Ми пам'ятаємо ваші імена...

Дата: 08.05.2022 13:46
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

 

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Цей день встановлений задля "вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих".

 

У ці весняні дні  жителі нашої громади  згадують всіх, чиє життя забрала війна, вшановували тих, хто боровся на фронтах Другої світової війни, самовідданою працею в тилу наближав  Перемогу, виніс роки окупації та пекло концтаборів, у повоєнні роки піднімав країну з руїн. 752 наших співвітчизника віддали свої життя на фронтах війни. Їх імена викарбовано на гранітних плитах пам’ятників загиблим воїнам, їх імена  в нашій пам’яті і наших серцях.

   З теплом  і  вдячністю пам’ятаємо  подвиг захисників та визволителів рідного краю. Грядущі покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за надзвичайну мужність, силу духу, самопожертву, які Ви проявили в боях за рідний край.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень