A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Добровольчі формування цивільного захисту!

Дата: 03.05.2022 15:24
Кількість переглядів: 2419

   У зв’язку із актом збройної агресії Російською Федерацією значно зросли обсяги проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на територіях, які постраждали внаслідок агресії. З початком нападу зруйновано велику кількість будівель та споруд, серед яких лікарні, навчальні заклади, житлові будинки, промислові об’єкти та заклади культурної сфери. 
    Відповідно до пунктів 8,9 статті 19 Кодексу цивільного захисту України організація аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також проведення відновлювальних робіт належить до повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
    Зважаючи на складну обстановку та великий обсяг аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в населених пунктах, які можливо можуть постраждати під час воєнних дій, пов’язаних із збройною агресією Російської Федерації проти України, Роздільнянською районною військовою адміністрацією розглядається можливість створення добровільних формувань цивільного захисту для проведення допоміжних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Роздільнянському районі. 
    Добровільне формування цивільного захисту є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт. До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду. Діяльність добровільних формувань цивільного захисту після завершення виконання ними допоміжних робіт припиняється за рішенням органу, що утворив таке формування.
    Всі мешканці району, які мають бажання вступити в добровільні формування цивільного захисту, можуть заповнити анкету для включення в такі формування, яка знаходиться на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua в розділі «Я прагну стати добровольцем» . Або звернутися до Великоплосківської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень