A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Добровільні захисники Вітчизни».

Дата: 14.03.2022 13:16
Кількість переглядів: 196

  Фото без опису

  В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. Постанову про встановлення на цю дату такого дня Верховна Рада ухвалила 2017 року з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України»

   В КЗ «Публічна бібліотека Великоплосківської сільської ради»  оформлено книжкову виставку «Добровільні захисники Вітчизни». Користувачі познайомилися з літературою, в якої розповідається про їхній подвиг врятувавший країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт… Іменами добровольців, що віддали на фронті своє життя, називають вулиці та проспекти українських міст.

Фото без опису

Фото без опису«Головна книга про війну, якої не мало бути та про героїв, які хотіли жити, але помирали», – так Сергій Лойко написав про свій роман у передмові. «Аеропорт» – це книга для людей, які готові до правди, які не закривають очі на реальність і знають, що війна – це не «десь там далеко». Війна поруч. Про смерті та втрати, про зради та дружбу, про біль та ненависть, злість і любов, про події, які ділять життя на до та після. А ще про те, де брехня, а де правда на цій війні.

Книгу видали в 2015 році одразу двома мовами – українською та російською, а згодом Сергій Лойко вніс доповнення і книгу перевидали під назвою «Аеропорт. Нова редакція». Роман оснований на реальних подіях, але всі дійові особи (а їх багато) вигадані. 242 дні Донецький аеропорт обороняли сміливі військові та відважні добровольці, яких називають «кіборгами». П’ять діб боїв описує у романі Сергій Лойко, а також частково події до цього та після.

Не просто читати такі книги, бо вони про страшну реальність, про жорстоке сьогодення, про смерті найкращих людей (а на війні саме такі й гинуть) та про тих, хто залишився живим.

«– А як ти хотів, Стьопа? Щоб війна й щоб усі живі? 

– Я не хотів війни.»

«Аеропорт» – це роман-сповідь, це крик, що виривається у людини від розпачу та від болі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень