A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 29.03.2022 10:09
Кількість переглядів: 241

                                                                 Фото без опису

В умовах воєнного стану кожному українцю, який виїхав з районів активних бойових дій запроваджена виплата щомісяця по 2000 (дві тисячі) гривень. Також батькам виплачуватимуть по 3000 (три тисячі) гривень за кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в інших регіон. По три тисячі гривень на місяць виплачуватиметься людям з інвалідністю.

Де отримати:
  • Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад
  • Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад
  • Центр надання адміністративних послуг
Як замовити послугуПодати заяву на отримання послуги заявник може особисто.
Хто може звернутися: фізична особа
Документи, що необхідно надати для отримання послуги: Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.
Умови і випадки надання

Допомога надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 "Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми "єПідтримка". Це: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська, Київська області та місто Києв.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у таких розмірах: 

для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень; 

для інших осіб – 2000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за формою згідно з додатком 1 до Порядку подається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

Неповнолітня дитина має право самостійно звернутися за призначенням допомоги. Заяву про виплату допомоги малолітній дитині, яка прибула без супроводження законного представника, може подавати від її імені родич (баба, дід, прабаба, прадід, повнолітні брат або сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає (перебуває) дитина.

Для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа може заповнити заяву, яка формується з використанням мобільного додатку Порталу Дія, в довільний формі. Заява вважається поданою у разі заповнення особою всіх полів форми. 

Для подання заяви з використанням мобільного додатку Порталу Дія (у разі технічної можливості) внутрішньо переміщеній особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, підключений до Інтернету, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 14 квітня 2022 року, надається починаючи з березня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень