A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченим сім’ям

Дата: 16.02.2022 17:05
Кількість переглядів: 192

Допомога на здобуття економічної самостійності

малозабезпеченим сім’ям

З 1 січня 2022 року держава надаватиме безробітним членам малозабезпечених сімей фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу.

Допомога є безвідсотковою та складатиме 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97500 грн.

Кошти надаються у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно повернути. Але сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, малозабезпеченим потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості небхідно подати довідку про відсутність притягнення до кримінальнгої відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Для отримання фінансової допомоги потрібно надати до центру зайнятості рахунок та договір, укладений між учасником програми, і постачальником обладнання та матеріалів, необхідних для заснування власної справи. Оплата витрат проводиться регіональним центром зайнятості на підставі цих документів.

Детальний опис механізму надання допомоги міститься у помтанові Кабінету Міністрів України №397 від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень