A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Літературний світ Чарльза Діккенса

Дата: 07.02.2022 11:44
Кількість переглядів: 237

Фото без опису

210 років від дня народження Чарльза Діккенса

          7 лютого народився Чарльз Діккенс, один з найпопулярніших і в наш час англійських письменників. Його творчість входить до шкільної програми і в Україні («Різдвяна пісня в прозі»), його книги екранізують у різних країнах світу. Алюзії на його героїв можна знайти у творах сучасних письменників.

              У чому ж секрет цієї людини? Мабуть, в тому, що його твори, хоч у них описано багато сумного, загалом оптимістичні, добро в них перемагає зло, навіть інколи погані люди стають добрішими.

           Один з біографів Діккенса, Г.К. Честертон у своєму нарисі життя і творчості письменника казав про те, що оптимістами у житті стають не ті, хто виріс у розкоші (найбільші песимісти, яких він зустрічав серед письменників, були аристократами за походженням) , а ті, хто пройшов через складні життєві випробування і не зломився, не зненавидів світ, а навчився бачити в усьому добре, знаходити повсюди добрих, співчутливих людей.Саме таким був Діккенс. У житті цієї людини було чимало і гарного, і поганого. Деякі факти свого життя він відобразив у своїх романах, найбільш у «Девіді Коперфілді».

     Докладніше про життя і творчість Ч.Діккенса ви зможете прочитати на сторінці бібліотеки, подивитися фрагменти з фільмів, знятих за мотивами його творів.

     У  бібліотеці є виставка, на якій представлені найвідоміші книги автора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень