A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Покращення освітнього процесу в закладах освіти Великоплосківської громади

Дата: 14.01.2022 09:29
Кількість переглядів: 1621

Під час робочої поїздки по закладам освіти Великоплосківської сільської ради, сільський голова Іван Батурін разом із секретарем сільської ради Сергієм Шлюшкіним вручили ноутбуки для освітян закладів загальної середньої освіти Великоплосківської територіальної громади.

Іван Максимович зазначив, що в теперішній час така допомога є актуальною, оскільки є педагогічні працівники, які під час дистанційного навчання не мали можливості належно проводити уроки. Це вимога часу. Адже від цього залежить якість освіти. Тому наше завдання – зробити все можливе для того, щоб кожен освітній заклад Великоплосківської громади мав відповідну матеріально-технічну базу для надання якісних освітніх послуг дітям, адже вони наше майбутнє. Окремо побажав, щоб ноутбуки використовувались в першу чергу в навчальному процесі без використання онлайн форми навчання та заклади працювали в звичайному режимі, але при цьому кожен працівник повинен пам’ятати про свою відповідальність та про первинні заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції - COVID-19!

Дана програма реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти», якою передбачено кошти на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів ЗСО та їх філій.

Ноутбуки закуповувалися централізовано Департаментом освіти і науки одеської обласної державної адміністрації. Вони призначаються в першу чергу для опорних закладів освіти, в яких кількість здобувачів освіти (без урахування філій) не менше як 200 осіб.

Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами та використовуються виключно для організації освітнього процесу. В разі встановлення заборони для відвідування закладів освіти їх здобувачами за наказом директора ноутбуки, на період дії заборони, можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Придбання пристроїв здійснювалося на умовах співфінансування. Усі ноутбуки сучасні, з камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету. Середня вартість одного ноутбука більше 18 тисяч гривень. Загальна вартість 336 312 грн. Сума співфінансування громади становить 35 000 грн. Всього отримано 18 ноутбуків.

Освітяни громади та Великоплосківська сільська рада на чолі з Іваном Батуріним дякує усім, хто сприяв та допомагав у придбанні ноутбуків, а саме: депутату Одеської обласної ради – Дерев’янку М.М., директору Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації – Лончаку О.А., депутату Великоплосківської сільської ради – Труханову С.Т..

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень