A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

3 грудня – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 03.12.2021 16:34
Кількість переглядів: 276

Фото без описуЩороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності,  прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. В Україні, за даними Держстату станом на перше січня 2021 року, близько 3 мільйонів людей з інвалідністю, з них близько 165 тисяч дітей з інвалідністю. І вони вимагають до себе підвищеної уваги. Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії і дотації, спеціально оснащений транспорт – це все потрібно людині з обмеженими можливостями. Але не будемо забувати про головне –  найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння.

Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством освіти, міжнародними партнерами і громадськими організаціями розробить законопроект “Про раннє втручання”, який, зокрема, визначить алгоритм дій надання послуги раннього втручання. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Борис Лебедцов під час першого засідання Національної Ради з питань раннього втручання.

Послуга раннього втручання – це раннє виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, вчасне і оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому. Вона поєднує медичну, психологічну, соціальну, освітню допомогу та надається насамперед дітям перших років життя.

 

 

Матеріали взято з листа Одеського обласного центру соціальних служб від 03.12.2021, пошукової системи Google, сайтів kmu.gov.ua, youtube.com, т.п.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень