Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Інструменти впливу на правопорушників за для убезпечення суспільства

Дата: 27.09.2021 02:09
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

   Головна мета пробації – забезпечення безпеки суспільства, шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Служба пробації,  не лише контролює поведінку  правопорушників, але й допомагає їм зрозуміти і виправити свої помилки. Перспективи запобігання повторних злочинів набагато краще, ніж після тривалого утримання у в'язниці за гроші платників податків! Неоціненим є допомога громадських та негромадських організацій, які не залишились осторонь під час впровадження пробації на місцях.

   Пробація - дієвий інструмент для правопорушника, аби не потрапити до в’язниці. Пробація не вирішує проблеми за правопорушника, а лише створює для нього сприятливі умови.

   Важлива допомога волонтерства  пробації, оскільки їхня участь у ресоціалізації правопорушників має неабияке суспільне значення та позитивний вплив на осіб, які увійшли в конфлікт із законом

   Пробація - просто більш перспективна і логічна схема виконання  покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення. Як витікає з положень Закону України «Про пробацію», пробація застосовується до всіх правопорушників, вина яких визнана і до яких застосовані покарання, альтернативні позбавленню волі, або до осіб, які звільняються з місць позбавлення волі внаслідок заміни покарання у вигляді позбавлення волі на інший вид покарання. Вони всі, згідно закону, потрапляють під пробацію.

   Працівники Роздільнянського районного сектор №1 філії Державної установи Центр пробації  в Одеській області обслуговують Великомихайлівську ТГ, Цетриківську ТГ, Новоборисівську ТГ, Великоплосківську ТГ з якими підписано  угоду про співпрацю.

На сьогоднішній час забезпечують безпеку суспільства (громади)  працівники Роздільнянського РС №1: начальник пробації майор внутрішньої служби Терлецька Інна Михайлівна, старший інспектор капітан внутрішньої служби  Корбул Наталія Вісилівна, старший інспектор капітан внутрішньої служби Мацалак Максим Тарасович та провідний інспектор Звягінцева Тетяна Миколаївна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень