A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПІДРОБКА МЕДИЧНИХ ДОВІДОК – НЕ ТІЛЬКИ КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН, А Й ЗАГРОЗА ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДЕЙ, ЩО КОРИСТУЮТЬСЯ ТАКИМИ ДОКУМЕНТАМИ

Дата: 01.10.2021 02:00
Кількість переглядів: 256

З початку 2021 року правоохоронні органи відкрили 350 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 та COVID-сертифікатів.

Покарання за такі дії можуть варіюватися від штрафу до позбавлення волі на термін до 5 років, а у випадку внесення неправдивих даних в електронну систему охорони здоров’я – до 6 років ув’язнення. Також передбачається відповідальність не тільки за виготовлення та продаж підроблених документів чи внесення недостовірних відомостей до медичних баз даних, але й за використання таких документів.

Втім найгірше в ситуації з підробкою медичних довідок не те, що це кримінальний злочин, а те, що це ставить під загрозу як життя та здоров’я осіб, що користуються такими документами, так і життя людей довкола.

Тому Міністерство охорони здоров’я звертається до українців, які знають про випадки підробки документів про результати ПЛР-тестування або щеплення від COVID-19, повідомляти про них до:

  • Міністерства внутрішніх справ України на гарячу лінію – 1536
  • Національної поліції України на гарячу лінію – 0 800 500 202, або на email: pg.npu@police.gov.ua
  • Департаменту кіберполіції Національної поліції України на гарячу лінію – 0 800 50 51 70, або на email: callcenter@cyberpolice.gov.ua або, заповнивши форму зворотнього зв’язку: ticket.cyberpolice.gov.ua
  • Департаменту стратегічних досліджень Національної поліції України на email: dsr@police.gov.ua
  • Служби безпеки України за телефоном довіри – 0 800 501 482
  • Національного контакт-центру МОЗ з питань протидії COVID-19 – 0 800 60 20 19

І пам’ятайте, що підроблена довідка про вакцинацію може допомогти уникнути протиковідних обмежень, а може привести до судової зали чи під апарат штучної вентиляції легенів.

#COVID19 #вакцинація

 

Джерело: https://oda.odessa.gov.ua/pidrobka-medychnyh-dovidok-ne-tilky-kryminalnyj-zlochyn-a-j-zagroza-zhyttya-ta-zdorovya-lyudej-shho-korystuyutsya-takymy-dokumentamy/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень