A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Зміни на залізниці виглядають в тому числі так

Дата: 22.11.2021 16:48
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

У суботу запустили новий сучасний дизельний потяг на маршруті Ізмаїл – Одеса.

Це один із 20-ти регіональних дизель-поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які будуть збудовані для "Укрзалізниці" у межах програми Президента Володимир Зеленський Велике будівництво. ????

Потяг Ізмаїл – Одеса отримав назву "Дунайський експрес".

З його стартом "Укрзалізниця" також запускає абсолютно нову модель приміських перевезень.

Йдеться про механізм Public Service Obligation (PSO) — ринкову модель замовлення транспортних послуг, при якій держава або місцева влада оплачують перевізнику вартість соціально значущих маршрутів.

У випадку з "Дунайським експресом" одеська обласна влада проявила ініціативу та домовилась із "Укрзалізницею". Як результат – мешканці і гості Одеської області мають щоденний зручний поїзд, модель запуску якого передбачає його беззбитковість. Аналогічні проєкти тепер плануються і в інших областях.

Щодо самого потяга. По-перше, круто, що він український. По-друге, курсуватиме щодня. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований для маломобільних груп населення.

Нещодавно я писав про те, які приємні враження створює сам Ізмаїл. Місто розташоване на берегах Дунаю і зовсім близько від кордону з Румунією. В Ізмаїлі є що подивитися для туристів. Відтепер всього кілька годин із Одеси на експресі – і можна відкрити для себе ще одне цікаве місто України.

"Залізні зміни" на залізниці тим часом продовжуються. "Велике будівництво" працює над запуском наступних важливих маршрутів. Далі буде.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень