A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Лісові масиви – природна спадщина громади

Дата: 09.11.2021 13:18
Кількість переглядів: 3057

   Великоплосківська сільська рада постійно веде роботу з озеленення території, збереженню лісів, лісосмуг та зелених насаджень своєї території, оскільки ці дії спрямовані не лише для створення комфорту, а й з турботою про самопочуття, здоров'я людей та довкілля.


   Разом з тим, інформуємо, що протягом останнього часу в громаді  набула значних обертів тенденція тотального вирубування лісів та захисних лісових насаджень. Безоглядно, безжалісно та безкарно знищуються сотні, а то й тисячі живих дерев.  
    Від небайдужих громадян до сільської ради надходили та надходять заклики зупинити беззаконня, покарати винних та недопустити свавілля.
   Сільським головою було створено мобільну робочу групу з метою перевірки інформації та виявлення  порушників лісового законодавства України.
    Під час чергового рейду робочою групою на чолі з сільським головою Іваном  Батуріним на одному з лісових масивів на північній стороні  с. Великоплоске були виявлені правопорушники, які безжалісно знищували «легені» нашої громади шляхом вирубки живих дерев:  бересту, тополь, акацій та дубів. Знищували нашу історичну та духовну спадщину – «СТАРИЙ СКІТ».  
    Згідно Кримінального кодексу України вказані дії є злочинними та за їх вчинення передбачена кримінальна відповідальність. 
   Для вирішення проблеми, на місце злочину були  викликані представники Національної поліції України та Прикордонної служби України. Слідчим поліції були складені протоколи про вчинення правопорушення. Слідчі дії продовжуються.
   Кожен з нас повинен пам'ятати, що злочин - це не тільки ДІЯ, але й БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ.
   Просимо мешканців громади проявити свідомість та у разі, якщо ви стали свідками ЗЛОЧИНУ, не ігнорувати це, а повідомити правоохоронні органи (102) чи сільську раду (тел. 0500522764).
    Робоча група і надалі  продовжуватиме свою роботу з охорони природних ресурсів, необхідних для нормального життя та майбутнього наших дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень