Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«І пам'ять про війну нам книга оживляє »

Дата: 27.10.2021 13:28
Кількість переглядів: 387

   Фото без опису 

   Щорічно 28 жовтня відзначається  День визволення України від німецько – фашистських загарбників.

     Цього дня вшановують пам'ять всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів з нашої країни, у лавах радянської армії або Української повстанської армії.

      В ході Німецько-радянської війни (1941—1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

      Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та  Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної інформації 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України.

      Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенко від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

      До цієї пам'ятної дати в бібліотеці оформлена виставка «І пам'ять про війну нам книга оживляє ». Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про події 1944 року, про Другу світову війну, книги про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими.

     За мир українці сплатили надзвичайно високу і страшну ціну. Україна пам’ятає та ніколи не забуде тих, хто віддав своє життя, свою землю від загарбників.  Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень