A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Стань козацька слава!» загальне свято у Новосавицькому.

Дата: 14.10.2021 19:24
Кількість переглядів: 397

Кожного року у день Покрови Пресвятої Богородиці, який припадає на 14 жовтня, в Україні відзначається День Захисника України та Українського Козацтва.

Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної молоді, у Новосавицькому ЗЗСО спільно з будинком культури та бібліотекою-філією було проведено загальношкільне дійство «Стань козацька слава!».

Урочистості розпочалися із святкової лінійки, на яку зібралася уся шкільна родина.

"На Сході України наші хлопці і жінки боронять кордони нашої Батьківщини. Згадуємо всіх і дякуємо за те, що вони є, що вони були, за те, що вони захищають нас, за те, що ми маємо тут можливість жити в мирі і спокої. Вітаю всіх з таким прекрасним святом! Дякую організаторам свята, педагогічному колективу та діточкам, з яких ростуть такі справжні патріоти, справжні українці!», – сказала староста села Орлова Л.А. у своєму зверненні до учнів школи.

Директор ЗЗСО Стукалова Л.Б також привітала всіх зі святом з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою та мирного неба над головою.

Вчитель фізичної культури Зубко М.Д. організував для збірних команд 1-9 класів різні конкурси на фізичну витривалість та обізнаність з історією українського козацтва. На закінчення свята всі присутні скоштували "Козацький куліш", який приготували на відкритому вогнищі.

Протягом дня погляд учнів, учителів та гостей школи радувала виставка малюнків та плакатів «Славні козаки», яку підготували учні всіх класів. Завідувач Новосавицькою б/ф Скавронік Л.В. підготувала книжкову виставку "Сторінками козацької слави".

Ще довго стояв гомін на шкільному подвір’ї. Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень