A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

22 вересня- День партизанської слави в Україні.

Дата: 23.09.2021 15:34
Кількість переглядів: 469

22вересня- День партизанської слави в Україні. В Трстянецький бібліотеці- філіі був проведений урок- бесіда з учнями 1-4 касів на тему: " Ми йшли у бій не ради слави ".

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі. З нагоди відзначення цієї дати в бібліотеках системи проходять заходи присвячені вшануванню подвигу партизанів. Особливо в наш час такі заходи формують у молоді інтерес і повагу до історичного минулого нашої Батьківщини, виховують патріотичні почуття, любов до України, пошану до ветеранів війни.

Свято День партизанської слави ? яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність кожного, хто в тилу ворога самовіддано захищав Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.

Немеркнучою славою вкрили легендарні партизанські полководці і командири: Сидір Ковпак, Олексій Федоров, Олександр Сабуров, Микола Попудренко, Іван Боровик, Семен Руднєв, Володимир Дружинін, Петро Вершигора, Іван Бовкун, Василь Бегма та багаСвято День партизанської слави ? яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність кожного, хто в тилу ворога самовіддано захищав Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.Немеркнучою славою вкрили легендарні партизанські полководці і командири: Сидір Ковпак, Олексій Федоров, Олександр Сабуров, Микола Попудренко, Іван Боровик, Семен Руднєв, Володимир Дружинін, Петро Вершигора, Іван Бовкун, Василь Бегма та багато інших партизанських вожаків. Всіх їх перелічити неможливо, адже тоді в Україні діяло 46 партизанських з’єднань, понад 2000 партизанських загонів. За час визволення України від окупації у складі Українських партизанських формувань та в розвідувально-диверсійних групах нараховувалось 518 тисяч бійців.та інших партизанських вожаків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень