A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

« Наша незалежність»

Дата: 20.08.2021 14:18
Кількість переглядів: 378

Фото без опису 

      Вперше День Незалежності України відзначили 16 липня 1991 року — у річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. У постанові Про День проголошення незалежності України було написано наступне: "Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати 16 липня Днем проголошення незалежності України та щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України".

Однак пізніше дату святкування перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Вважати День незалежності офіційним державним святом стали, починаючи з 1992 року.

     Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці пишаються тим, що будують незалежну державу і духовно «повертаються» у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий, чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

     З нагоди 30-ї річниці незалежності України бібліотека організувала для своїх читачів книжкові виставки та відеоролик « Наша незалежність» , матеріали яких висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку України. Тематика представлених видань різнобічна – історична, документальна, науково – пізнавальна, довідкова про нашу країну, її багатовікову історію, своєрідну культуру, походження українців, народні традиції, тернистий шлях державотворення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень