A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Ми голови схиляємо перед прахом Тих, хто в землі спочиває рідній...

Дата: 05.08.2021 19:14
Кількість переглядів: 336

Тече річка часу ... 76лет назад була здобута перемога у Великій Вітчизняній війні. Здавалося б, треба навічно забути, поховати війни, але пам'ять наша не дає зробити цього. В нашій крові зберігаються спогади наших дідів і прадідів, ми разом з ними переживаємо те, що довелося пережити їм. І ми теж, як і вони, цінуємо тишу світу, блиск ясного неба і запах свіжого хліба. І ми знову і знову перевертаємо сторінки історії.

Сьогодні ми згадуємо ті сторінок історії, які дуже важливі для жителів села Великоплоске .80 років назад 5 серпня 1941 року тут радянські солдати третього батальйону 161-го полку Кишинівської 95-ї стрілецької дивізії вели нерівний бій з румунськими військами, обороняючи кожний клаптик нашої землі. Солдати стояли на смерть, захищаючи жителів села, захищаючи нашу країну.

Протримавшись до світанку вони залишилися тут навічно.

На жаль, ми не знаємо їх імена, але подвиг героїв залишиться в наших серцях і в пам'яті наших поколінь. Пам'ятний знак - поминальний хрест, який відновлений з ініціативи та благодійні кошти Батурина І.М. буде на багато років для нашого покоління ниточкою історії, що зв'язує з ту трагедію з історією нашого краю.

Ми голови схиляємо перед прахом Тих, хто в землі спочиває рідній...

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень