A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

У Великоплосківській громаді провели військово-патріотичні змагання серед молоді “Джура”

Дата: 08.06.2021 20:36
Кількість переглядів: 642

     08 червня 2021 року на базі Великоплосківського закладу загальної середньої освіти Великоплосківської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, серед 4-х команд закладів освіти Великоплосківської сільської ради відбувся І етап Всеукраїнської дитячої військово – патріотичної гри Сокіл «Джура».

     Гра проводиться з метою активізації національно-патріотичного виховання дітей та молоді, виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства. Учасників Гри привітали  заступник сільського голови Великоплосківської сільської ради Володимир Ярочкін та головний суддя змагань Вадим Борщавецький.

     За умовами гри учасники змагались у восьми етапах, а саме: «Впоряд» – стройова підготовка, «Відун» – вікторина з історії козацтва, І – ІІ світових воєн, Революції гідності, АТО «Рятівник» – теоретичний та практичний етапи з медичної підготовки «Стрільба» – виконання стрільб з пневматичної гвинтівки на відстані 10 м. «Туристська смуга перешкод»,– проходження смуги. «Метання гранати» – метання гранати на влучність у ціль з відстані 10 м, «Перетягування линви», «Ватра».

     Учасниками змагань були 4 рої. Діти завзято та уміло виконували поставлені завдання, вчилися надавати першу медичну допомогу, вирішували тестові завдання з історії, проходили туристичну смугу перешкод. Окрім того, школярі мали можливість скуштувати приготовані на вогнищі страви.
     Швидко та невимушено промайнув час, після чого учасників очікувала приємна церемонія нагородження. Без цінних призів та грамот Великоплосківської сільської ради не залишився ніхто.

     Переможцями стали:

       І місце – рій «СІЧ» (опорний заклад «Великоплосківський ЗЗСО»); 
       ІІ місце – рій «СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬКІ СІРОМАНЦІ» (Слов’яносербський ЗЗСО); 
       ІІІ місце – рій «НОВОСАВИЦЬКІ КОЗАЧАТА» (Новосавицький ЗЗСО);

     Переможцями в різних етапах змагань стали рої:
       «Впоряд» – рій «Січ»
       «Рятівник» - рій «Січ»
       «Відун» - рій «Січ»
       «Ватра» - рій «Слов’яносербські Сіроманці»
       «Метання гранати» - рій «Новосавицькі козачата»
       «Перетягування линви» - рій «Січ»
       «Смуга перешкод» - рій «Січ»
       «Воряд» - рій «Січ»


     Учасники гри та їх наставники впевнилися, що інтерактивні форми роботи формують почуття колективізму, виховують у молоді високі морально-психологічні й бойові якості: мужність, сміливість, рішучість, відвагу, стійкість, спритність, силу, витривалість, наполегливість, дисциплінованість та ініціативність на теренах національних козацьких традицій.

     Великоплосківська сільська рада щиро дякує організаторам та учасникам змагань, а саме: директору Великоплосківського закладу загальної середньої освіти Тетяні Воронцовій, таборовому старшині Олексію Шульгіну, голові суддівській колегії, яку очолював Вадим Борщавецький, головному спеціалісту відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Павлу Гальцеву і всім-всім, хто долучився до організації та проведення гри.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень