Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

20 травня у Тростянецькому ЗЗСО  відбувся День вишиванки.

Дата: 21.05.2021 18:55
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

20 травня у Тростянецькій школі  відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.  Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. 

Учні  3 класу ( класовод Градусова М.Ю.) переглянули легенду про вишиванку, приймали участь у квест-грі" Вишиванка" , оздоблювали сорочку в техніці аплікації,  слухали та співали пісні про вишиванку. Вчителі 2-4 класів Ібаш Т.С. та Іванова М.М.  провели квестдо дня вишиванки, зробили  книжечки Моя Вишиванка , виготовили  лепбук, подивилися презентацію. Учні 7 класу розповіли ,  як з'явилося це свято, що воно символізує і як заведено його відзначати. А ще учні дуже гарно декламували вірші на цю тему. Гурток « Умілі ручки» виготовили вироби в стилі вишиванки «Українські півники» - керівник  Смолінська Л.Л.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень