A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Проведення заходів до Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 13.05.2021 14:45
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

8 та 9 травня 2021 року на території Великоплосківської  об’єднаної громади   були проведені заходи щодо вшановування воїнів-визволителів, які віддали своє життя за свободу нашої Вітчизни у роки Другої світової війни,  трудівників, які самовідданою працею в тилу наближали  Перемогу, винесли роки окупації та пекло концтаборів, у повоєнні роки піднімали країну з руїн. 752 наших співвітчизника віддали свої життя на фронтах війни. Їх імена викарбовано на гранітних плитах пам’ятників загиблим воїнам, їх імена  в нашій пам’яті і наших серцях.

   З теплом  і  вдячністю пам’ятаємо  подвиг захисників та визволителів рідного краю.Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні їх величний подвиг залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої зазнало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за надзвичайну мужність, силу духу, самопожертву, які Ви проявили в боях за рідний край.

   Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто відстояв нашу Вітчизну. Обов’язок нащадків – бути гідними Вашого життєвого подвигу, усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

Участників і свідків воєнних подій залишилося мало, але ми пам’ятаємо кожного воїна і свідка війни. Депутатський корпус на чолі з Головою громади Батуріним І.М. і секретарем Шлюшкіним С.Л. привітали всіх учасників війни, бойових дій, дітей війни нашої громади  вітальними листівками і квітами.

   В старостинських округах Великоплосківської громади пройшло урочисте покладання вінків, квітів на честь вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні .

На заходах  були присутні Великоплосківський сільській голова Батурін І.М., секретар Великоплосківської сільської ради Шлюшкін С.Л., працівники виконавчого комітету Великоплосківської сільської ради, представники навчальних закладів громади, представники сільхозпідприємств, мешканці сел громади.

Свої вітання в режимі он-лайн передали учні закладів освіти громади учасникам подій війни . Яскраві рисунки, зворушливі листівки, поетичні проекти линули на честь наших ветеранів. В них було стільки розуміння, співчуття, , пошани до наших співвітчизників .

Бібліотекарі сільських бібліотек с. Новосавицьке, с.Великоплоске, с.Слов’яносербка, с.Тростянець підготували і оновили  проекти « «Наші героїчні односельці» на сайті громади. Проведені виставки фотодокументів і архівних матеріалів часів Другої світової війни. Стільки історичних знахідок, стільки документальних фото!!! 

Працівники будинків культури підготували урочисті заходи, музичні вітання для учасників бойових дій і жителів громади , організували відеоперегляд фільмів історичної значущості воєнного часу.                                                                        

        Ми, які не знають жахів тієї тотальної війни, приносимо глибоку вдячність всім, хто не щадив себе на фронті і в тилу, хто визволив Україну, хто відродив з руїн і попелу її міста і села!

    Вам – воїнам-визволителям, від щирого серця завдячуємо свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо жити у мирі, ростити дітей, радіти успіху в досягненні мети, посміхатися сонцю.

  Вклоняємося доземно солдатським вдовам, усім солдатам, які міряли дороги крізь війну, щоб нам сьогодні мріяти й любити.

   Нехай мир і злагода завжди живуть у Ваших душах і серцях, хай це світле травневе свято і наші щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень.

Вічна слава переможцям !

   «Ніхто не забутий!   Ніщо не забуте!» - лунають ці слова в травневі дні .  Вони на устах і в очах дітей і дорослих, вони в  малюнках і в похилених головах, вони  в весняних квітах, покладених до підніжжя пам'ятників, вони в нащих серцях...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень