A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Виставка до 35 річниці "Мужність і біль Чорнобиля"

Дата: 27.04.2021 10:24
Кількість переглядів: 458

Фото без опису23.04.2021-28.04.2021 у Новосавицькій бібліотеці-філії проводиться виставка фотодокументів до 35 річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Також була проведена історична година  "Спогади односельців. Весна 1986 року"

Ліпінська  Клавдія Григорівна, колишній секретар сільради, пенсіонерка. 
" Я дізналася про Чорнобильську катастрофу 15 травня 1986 року з преси. З нашого Великомихайлівського району чимало людей брало участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АС. Я тоді вважала цих людей героями, пишалася ними. Вони ризикували своїм життям, рятуючи країну, нас усіх. Друге вдячна чорнобильцям за їх подвиг.  Ця катастрофа завдала чимало шкоди екології. Місто Прип'ять - це мертве місто, яке нагадує нам про ті далекі часи катастрофи. Людське життя безцінне , його потрібно берегти. Дуже хочеться, щоб наші діти, онуки та правнуки жили під мирним небом і ніколи не бачили таких катастроф. Кожній людині - сонячне небо, мир та благополуччя"

В.М. Скавронік учитель Новосавицької школи

."26 квітня 2021 року - 35 річчя Чорнобильської катастрофи. Я дізналався про цю катастрофу з виступу Генерального Секретаря Центрального Комітету Комуністичної партії Радянського Союзу Михайла Сергійовича Горбачова по центральному телебаченню в травні місяці. Відразу про цю страшну трагедію повідомляли західні ЗМІ "Голос Америки", ВВС. Ядерний вибух на четвертому енергоблоці завдав чимало шкоди екології Чорнобильської зони та й нашого краю. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи отримали чималу дозу радіації,  яка перевищувала норму у декілька разів. Вони з часом хворіли на важкі невиліковні хвороби. Тисячі людей з України брали участь у ліквідації аварії. Вони постійно ризикували своїм життям. Син мого молодшого брата Андрій, який проживав з батьком в Кілії Одеської області теж отримав чималу дозу радіації, яка викликала онко хворобу головного мозку. У Києві йому зробили операцію. Андрію тоді було десять років. Я вдячний лікарям , що врятували життя племіннику. У рік Ч
чорнобильської  катастрофи в м.Одесі 30 червня народилися дві мої доньки Тетяна та Оксана .
Чорнобильську катастрофу пам'ятатиму  все життя. Дуже хочеться, щоб більше не було таких катастроф на нашій планеті Земля, щоб люди щасливо жили під мирним небом. "
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень