A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Чорнобиль. Без права на забуття.»

Дата: 26.04.2021 15:29
Кількість переглядів: 487

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем.
Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля.

 

35 років минає з часу, коли світ здригнувся від Чорнобильського вибуху. 35 років для історичної епохи це мить, а для людини — роки життя.

 

Під час цієї трагедії багато синів і дочок України кинулися рятувати світ від загрози радіації. Не залишилися в стороні й жителі Великоплосківської громади. Сьогодні вже немає в живих ліквідаторів  Вольвач О.М., Попова П.Т., Шульгіна І.Ф., Чернігівського І.В., Кудєліна П.І., Тиханського С.І., Шлюшкіна І.І., Стамова А.П.. Але всі вони достойно виконали свій обов'язок перед Батьківщиною і назавжди уславили себе повагою односельців.

 

У Великоплосківському Будинку культури була проведена година-реквієм «Чорнобиль. Без права на забуття.», на яку запросили ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Юркова Віктора Григоровича, який розповів про те, як люди змушені були покинути свої будинки та своє рідне місто чи село. Про їхній біль, смуток і "точку неповернення", що назавжди змінила життя.

 

«Сьогодні завдяки мужності та жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на безпечне довкілля в країні. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох громадян, які прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією», – заявив секретар Великоплосківської сільської ради Шлюшкін Сергій Леонідович, та відзначив учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Юркова Віктора Григоровича почесною нагородою Нагрудним знаком «Чорнобиль -35 років пам'яті".

 

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень