A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Дата: 26.03.2021 16:05
Кількість переглядів: 1199

Фото без опису

Всесвітній день боротьби з захворюванням на туберкульоз відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1993 року. Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох повідомив про відкриття збудника туберкульозу, за що й був у 1905 році відзначений Нобелівською премією з фізіології та медицини. Туберкульоз (або ТБ – скорочення від туберкульозна бактерія) – поширене й іноді смертельне хронічне інфекційне захворювання, яке передається переважно повітряно-крапельним шляхом. Найчастіше хвороба вражає легені, також може розвиватися патологічний процес в інших органах та тканинах. Лікування туберкульозу складне й вимагає прийому декількох видів антибіотиків протягом тривалого часу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), третя частина населення планети інфікована мікобактерією туберкульозу (МБТ). Щорічно на планеті виявляють 8-9 млн. осіб, які вперше захворіли на цю підступну хворобу, а помирає від неї близько півтора мільйона людей, абсолютна більшість з яких – мешканці країн, що розвиваються. За даними ВООЗ, у 2015 році 10,4 мільйона осіб захворіли на туберкульоз і 1,8 мільйона померло від цієї хвороби (в тому числі 0,4 мільйона серед людей, що живуть з ВІЛ). Понад 95% випадків смерті від туберкульозу стаються в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. 

Художнім керівником НовосавицькогоБК Євсєєвой Т.Г. було проведено бесіду з учнями НовосавицькогоЗЗСО до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Мета дня – підвищити рівень обізнаності населення щодо глобальної епідемії туберкульозу та розповісти про способи її профілактики та лікування. Цьогорічна тема Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, така ж сама, як і минулорічна – «Разом ліквідуємо туберкульоз: нікого не залишимо без уваги». Разом із світовим співтовариством, відзначають день боротьби із захворюванням на туберкульоз і в Україні (Указ Президента № 290/2002 від 22 березня 2002 року). 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень