Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Творча характеристика Великоплосківського народного хору

Дата: 23.12.2020 16:28
Кількість переглядів: 3528

 

 

Великоплосківській народний хор

Великомихайлівського району Одеської області

Перші кроки створення сільського хору належать до 20 - 30 рокам минулого століття, коли вчитель початкових класів с. Великоплоске П.Х.Бенц почав збирати любителів співу з учнів і вчителів школи, а також жителів села. Его справу продовжили В.В.Мальхова, С.І.Цушко, П.Т.Бень.

За своє виконавську майстерність та художнє виконання коллкетів неодноразово нагороджувався грамотами, цінними подарунками та концертними поїздками у м. Одесу.

З 2013 року керує хором Семидєтнова І.Ф., випускниця Тираспільського музичного училища, Тираспільського педагогічного інституту.

13 травня 1993 хор удостоєний звання - народний.

У колективі займаються активні, ініціативні люди, які люблять музику, хоровий спів. Увесь колектив хору - це люди поважного віку, які не можуть жити без сцени, які надихаються творчістю і співом. Нині в хорі 17 учасників у віці тонни 45 до 81 року. Репетиції проходять в систематично встановленому порядку. Ця обставина впливає на якість розучування пісень, їх художню цінність. Репертуар виконуваних пісень хору широкий. Дбайливо відносячись до творчих досягнень минулих років, колектив постійно працює над поповненням свого репертуару. Особливо ними улюблені народні пісні, пісні сучасних виконавців . Життєрадісні, патріотичні, ліричні пісні, звучні у виконанні хору, об'єднують почуття і настрій різновікової категорії населення. Уміле керівництво дозволяє колективу виконувати пісні, як під музичний супровід, так і accapella. У роботі з колективом використовується многоголосье. Під час зайняття ведеться копітка робота з кожним учасником колективу по відробітку практичних навичок виконання партій у складі вокального ансамблю і хорового колективу, приділяється велика увага злагодженості виконуваного вокального номера. За роки творчої діяльності хор значно розширив свій репертуар. Концертні програми колективу різнопланові, насичені яскравими номерами, що запам'ятовуються, в яких багато творчих знахідок. Головним завданням колективу є збереження, розвиток і пропаганда пісенної культури і спадщини зразків народної творчості. Виступи хору не лише сприяють атмосфері свята, але і зближують різні покоління людей. Безліч районних заходів не обходиться без участі хору.

  Народний хор є візитною карткою села Великоплоское . Він щорічно оновлюється, плідно продовжує свою творчу діяльність, підвищуючи рівень майстерності в області народного мистецтва. Колектив відмічений численними грамотами, нагородами на районних фестивалях і конкурсах.

 6 березня 2019 року народний хор брав участь в концерті - Жіночий день 8 Березня.

9мая 2019 року виступ хору на святі, присвяченому Дню Перемоги.

28 червня - виступ у Великомихайловке на святкуванні дня Конституції.

24 серпня 2019года виступ хору у Великомихайловке на святі - День Незалежності України.

24 жовтня 2019 року хор брав участь в районному фестивалі "Мелодія душі", у зв'язку з чим за розвиток народного мистецтва і високу виконавську майстерність, був нагороджений грамотою і пам'ятним подарунком.

22 листопада 2019 року колектив народного хору виступав на концерті, присвяченому дню працівників сільського господарства.

      6 грудня 2019 року активно брав участь в Районному святі -День самоврядування.

 

8 березня 2020 року народний хор брав участь в концерті - Жіночий день 8 Березня.

9мая 2020 року виступ хору на святі, присвяченому Дню Перемоги.

28 червня - виступ  на святкуванні дня Конституції.

24 серпня 2020года виступ хору на святі - День Незалежності України.

15 листопада 2020 року колектив народного хору виступав на концерті, присвяченому дню працівників сільського господарства.

   Репертуар колективу постійно оновлюється. Хор є постійним учасником усіх заходів села і району, де своєю творчістю пропагує любов до народної пісні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень