A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Леся Українка - символ нескореності та національної гідності

Дата: 25.02.2021 10:37
Кількість переглядів: 2063

Фото без опису

Є люди, як свічки-

згорають, відходять у небуття.

Є люди, як зірки-

горять і світять все життя.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувщини, проте, вже мовби крізь серпанок легендарності, поступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

17 лютого у Тростянецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся виховний захід, приурочений 150 річниці з дня народження Лесі Українки, який підготували учні школи. Свято розпочала вчитель Шульгіна Г.Р. яка розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь ії таланту, про високе поетичне слово, яке написано не словом, а душею, бо саме там народилося.

Ведучі розповіли про життєвий і творчий шлях поетеси, школярі розповідали вірші Лесі, провели інсценізацію вірша "Мамо, іде вже зима..."

У кінці заходу діти виконали пісню "Десь по світу"

 

«Ні! Я жива!Я буду вічно жити!Я в серці маю те,що не вмирає..." Під таким гаслом у Новосавицькому ЗЗСО  пройшов захід до 150 річчя з дня народження Лесі Українки. Переглянули відеоролик  "Цікаві факти з життя поетеси"; зробили лепбук та пограли в гру  "Кращий знавець творчості Лесі Українки".

У флешмобі декламаціїї віршів Лесі Українки взяли участь : учні Новосавицького ЗЗСО і читачі Новосавицької сільської бібліотеки-філії Загороднюк Нікіта 4 клас, Гасилова Карина 6 клас ,Шостак Дарія 6 клас ,Жовнір Вероніка 9 клас ,Болганська Юлія 9 клас;

Учні Великоплосківського ОЗО Сливка Олеся, Жук Оксана, Голубова Марія, Кравцова Ганна;

Учні Словяносербського ЗЗСО і читачі Слов'яносербської бібліотеки- філії Орланюк Діана- учениця 4-го класу, Іванова Дарина- учениця 4-го класу , Йовжій Олександр- учень 4-го класу, Сойтан Олег- учень 4-го класу( класний керівник - Сатаулова Тетяна Володимирівна);

Читачі Великоплосківської бібліотеки- філії Кравцова Ганна, Сливка Олеся.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень