A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

З Днем Соборності України!

Дата: 21.01.2021 16:07
Кількість переглядів: 4374

Фото без опису

Шановні жителі громади!
Український народ 22 січня щорічно святкує День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! Тож прийміть найкращі привітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу –Дня Соборності України!
Успіх побудови демократичної та міцної держави ґрунтується на наших спільних зусиллях на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу.
Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею; мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків; оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків
Нехай же наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу.
Щиро бажаємо всім міцного здоров'я, достатку і злагоди в родинах, сил та натхнення, миру, успіхів та нових досягнень на благо рідної громади та України!
Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. 

З повагою відділ освіти, культури, молоді, спорту та туризму

У закладах освіти і культури пройшли урочисті виховні години 22 січня дистанційно і 25 січня до Дня соборності України.

У Тростянецькій ЗОШ  I-III ст. учнями 7 класу та класним керівником Шульгіною Г.Р.  було проведено свято до Дня Соборності України. Вчитель у своїх виступах розповіла про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави, привітала присутніх з такою знаменною датою. Також Галина Романівна ознайомила учнів з витоками ідеї соборності, з історичними віхами на шляху соборності українських  земель. Метою свята було: формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини. Активними учасниками були: Демяненко Михайло, Дубровіна Вероніка, Лютова Юлія, Труханова Ангеліна, які разом з присутніми приєдналися до традиції і створили "живий ланцюг", що символізує єдність українського народу.

До значної події в історії України – Дня Соборності  працівники Великоплосківськой  бібліотеки підготували відео на тему: «Україно, твоя доля, єдність, злагода і воля », де розповідається про історію виникнення свята Соборності України, що того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури – об’єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України

В цьому році педагогічний колектив  Великоплосківського ОЗО , в умовах дистанційного навчання, запланували та провели  виховні заходи в форматі  он-лайн навчання вайбер,  гуглкласс,  гуглмит.  Кожна класна година готувалася класним керівником із врахуванням їх вікових особливостей.  Наймолодші учасники  з захопленням малювали  патріотичні малюнки ( класні керівники – Кожанова О.В., Субботіна О.Б., Соколова Н.П., Дроздова Г.К.). До них приєднався гурток  « Майстерня умілих ручок» з керівником Карповою І.І..
  Кожна класна година  відрізнялася своєю яскравістю, різноманітністю, креативністю. Були  проведені флешмоби малюнків, квести, виготовлення фотоколажей.
  В цьому році   залучилися наймолодші представники  - маленькі вихованці дитячого садка, які підготували дистанційне коло єдності.
 Також у школі діє книжкова виставка «Україна – соборна держава », яку підготувала шкільний бібліотекар Гребенщікова Н.І.

    З нагоди Дня Соборності України та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Слов’яносербському НВК були проведені відповідні тематичні заходи, а саме:

  • для учнів було запропоновано  переглянули відеопрезентацію «Свято Злуки. Політика пам’яті», яка дала відповіді на багато запитань і показала, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності (соц.мережі Viber);
  • відеопривітання зі святом від учнів НВК (читання  віршів про незалежну соборну Україну  та  висловлення своєї думки  «Україна для мене це -….»);
  • в дитячому садочку проводилося заняття «Я маленький громадянин України», на якому діти з задоволенням пригадували та малювали символи України.

Всі учні НВК прийняли активну участь в проведених заходах.

Також були опубліковані відео вітання з нагоди урочистого свята Будинками культури с. Слов'яносербка, с. Великоплоске, с.Новосавицьке, с. Тростянець.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень