A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

УВАГА! С У Б С И Д І Я

Дата: 13.01.2021 10:24
Кількість переглядів: 486

Фото без описуАктуальні питання при наданні житлових субсидій

Про що необхідно повідомляти управління соціального захисту населення отримувачу субсидії?  

Нагадуємо, що сім'ї, які вже отримують субсидію, мають повідомляти в 30-ти денний термін з моменту виникнення обставин про:

-зміни у складі сім'ї (хтось прописався чи виписався, розлучення, смерть чи народження);

-зміну соціального статусу (звільнення чи влаштування на роботу, вихід на пенсію);

-здійснення одноразової купівлі (чи набуття права власності в інший законний спосіб - спадкування, дарування тощо) на суму більше, як на 50 тис. грн.;

-наявність у власності транспортного засобу з дати випуску якого минуло менше п'яти років (крім мопеда та причепів);

-зміну умов надання житлово-комунальних послуг (встановлення лічильників тощо).

Чи призначається субсидія у разі наявності заборгованості з оплати за спожиті житлово-комунальні послуги?

Важливо, щоб на момент звернення за призначенням субсидії (призначення субсидії без додаткового звернення) не було простроченої понад три місяці заборгованості за оплату комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 340 грн. 

За вказаних обставин для призначення субсидії таким сім'ям необхідно звернутись до надавачів послуг з метою вирішення питання погашення заборгованості або для укладання договору реструктуризації боргу.

Житлова субсидія в опалювальний сезон на оплату послуг з централізованого,  автономного та індивідуального опалення розраховується з 16 жовтня по 15 квітня, включно.

Кому необхідно подати нові заяву та декларацію для призначення субсидії?

  У разі:

-зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім'ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

-відсутності доходів або дохід менший від мінімальної заробітної плати та/або ними чи за них не сплачено єдиний соціальний внесок;

-якщо кількість фактично проживаючих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб тощо подаються нові заява та декларація.

           У жовтні 2020 року житлова субсидія домогосподарствам, які в неопалювальний період отримували субсидію (в тому числі розмір субсидії яким визначено у нульовому значенні), на опалювальний сезон 2020 - 2021рр. розрахована автоматично (без додаткового звернення громадян)!

        Додаткову інформацію   можна отримати  за телефоном: 095 8005064, або безпосередньо у відділі сім'ї, молоді та соціального захисту населення Великоплосківської сільської ради, та в старостатах ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень