Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«єМалятко» в «Дії»: як зареєструвати новонародженого онлайн

Дата: 11.01.2021 14:36
Кількість переглядів: 608

Фото без описуЗ початку 2020 року в Україні працює сервіс «єМалятко», який об’єднує послуги, пов’язані з народженням дитини. Сервіс доступний у пологових будинках, Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП, адреса: смт. Великамихайлівка, вул. Центральна(Леніна), 130, тел. (04859) 2-16-84 ) та відділах Державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС, адреса: смт. Великамихайлівка, вул. Центральна(Леніна), 126, тел. (04859) 2-19-62 ).

Зараз молоді батьки можуть зареєструвати дитину та оформити свідоцтво про її народження онлайн – «єМалятко» тепер доступний у застосунку «Дія».

За словами спеціалістів, щорічно в Україні народжується близько 400 000 немовлят. Головна перевага переходу «єМалятко» в онлайн – це економія часу та сил батьків. За підтримки Міністерства цифрової трансформації України впровадження послуги єМалятко стало ще доступнішим для батьків новонароджених дітей. У Мінцифри підрахували, що раніше для отримання послуг, пов’язаних із народження дитини, потрібно було здійснити 11 візитів до державних установ та зібрати 37 різних документів. Зараз заповнення онлайн-заяви займає 15-20 хвилин.

Щоб скористатися комплексною послугою “єМалятко” онлайн, необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який також можна отримати віддалено, наприклад, у ПриватБанку (Privat24). Уся інформація, якою володіє держава про громадянина, автоматично підтягнеться в електронному кабінеті громадянина. Користувачу потрібно просто дозаповнити вільні поля заяви — зробити це може як мати дитини, так і батько.

На порталі «Дія» необхідно заповнити онлайн-заяву, відмітити додаткові послуги, поставити електронний підпис і чекати на лист, який сповістить про оформлення послуг. Коли свідоцтво про народження буде готове, його можна буде забрати у відділі ДРАЦС. Незабаром доставку документа можна буде оформити додому поштою.

Оскільки лише частина пологових у країні встигла перейти на електронні медичні висновки, підключення до послуги відбувається поступово.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень