A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

З днем Святого Миколая!

Дата: 18.12.2020 15:41
Кількість переглядів: 3043

Фото без описуДень святого Миколая здавна був особливим святом для наших предків. Зимового Миколи відзначали замість Нового року, який прийшов йому на зміну лиш у 20 столітті. Тож саме святий Миколай розносив подарунки дітлахам, карав неслухів та нагороджував тих, хто гарно поводився протягом року. Як і в багатьох інших слов’янських святах, у цьому дні міцно переплелися християнські та язичницькі корені. Так святий, що вшановувався православною церквою, перетворився на доброго казкового персонажа з народного фольклору.

День святого Миколая – священне свято, день, коли варто забути про всі невдачі і неприємності і згадати просту думку про те, що чудеса стаються скрізь і постійно.

Хай Святий Миколай принесе
Всім  дітям подарунки.
Хай здоров’я в мішечок положить,
Ваше щастя на десять помножить.
Хай добро у цей день засяє,
Вашу сім'ю звеселяє.

Заклади культури Великоплосківської ОТГ зусріли День Святого Миколая новорічними заходами, які були проведені для дітей громади.

У Великоплосківському  сільському Будинку культури  відбулося новорічне свято «Ярмарок новорічних іграшок» з дотриманням карантиних обмежень.  У світлому, казково оформленому залі зустрічали перших конкурсантів- учнів початкової школи закладів освіти с.Великоплоске. Почалася реєстрація заявок на участь у конкурсі «Дивовижна ялинкова прикраса». Згідно графіка, учні  приносили новорічні іграшки для ялинки. Дітки із зачарованими оченятками дивились на прикраси новорічної зали. «Мабуть ми потрапили у казку» - дивувались дітлахи. Казковий камін зі свічками, олені, прикрашені мерехтливими вогниками, пишна ялинка, величний трон Святого Миколая. Всюди блищали вогники новорічної ілюмінації. Дітки були у захваті не тільки від вбрання зали , ще їм дуже сподобалось новорічна вистава , яку підготували і провели талановиті актори – Мініна Надія(принцеса), Тиханський Денис (Баба яга і Снігуронька), Плєханов Андрій(Дідько і Дід Мороз). Дуже сподобалась новорічна зарядка і веселі пісні, які підготував  художній керівник Будинку культури Мінін Олексій. Діти принесли новорічні іграшки, зроблені своїми руками, а натомість отримали багато-багато новорічного настрою, теплий чай з печивом, який підготували помічники Діда Мороза( Орлова Лариса та Тиханська Ірина) і солодощі від Діда Мороза. Новорічні іграшки дітей здивували дорослих. Бо всі вони були яскравими, оригінальними і великими. Ялинки на центральній площі будуть мати найяскравіше вбрання. Дякуємо творчим батькам, вчителям, діткам і  творчому,  талановитому колективу Великоплосківського сільського Будинку Культури.

В  Слов'яносербському сільському будинку культури було проведено квест-гра для дітей. Діти дізналися більше про свято Миколая, а також про традиції та обряди нашого народу. Гра допомогла школярам отримати приємні враження, створить доброзичливу атмосферу, надихнути на творчість.

Беручи участь у заході, діти зрозуміли, чому потрібно бути вихованими та слухняними.

В кінці гри діти отримали подарунки та чудовий настрій.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень