A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великоплосківська громада
Одеська область, Роздільнянський район

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 10:24
Кількість переглядів: 666

Фото без опису

Міжнародний день людей з інвалідністю—Міжнародний день ООН , встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

 

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обовязок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоровя і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги. 

Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя є і воно продовжується.

 

Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

Заклади культури і освіти Великоплосківської ОТГ долучилися до відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.

У Великоплосківському ОЗО  практичний психолог та заступник директора з виховної роботи долучились до проведення занять  « Ми – різні, але ми – рівні». Учням пропонувались намалювати будинок закритими очима та спробувати одягти одяг за допомогою однієї руки. Учні спробували як це тяжко та незвично. Наприкінці занятть учні 5, 7 класів побажали людям з особливими потребами здоров’я, одужання, щастя та допомоги від друзів, близьких та знайомих.

У Новосавицькій ЗОШ вчителі початкових класів провели виховний захід "Крила добра", на якому було запрпоновано учням написати Вітальні листівки добра до всіх людей, які потребують уваги. 

В Слов'яносербському будинку культури був проведений захід для дітей " Даруємо любов свого серця і тепло своїх рук.". Діти із задоаоленням дарили тепло своїх сердець за допомогою творчості і видумки, з художньою майстерністю творили аплікацію.

"Смайлики добра" подарували учасники гуртка Великоплосківського сільського БК жителям села Великоплоске. Теплі посмішки і смайлики діти дарували всім людям, які у відповідь теж посміхалися і раділи маленьким подарункам.

Також були виготовлені подарунки для людей, які знаходяться в Новосавицькому будинку-інтернаті. Доброта і мілосердя завжди будуть пріоритетами для юних волонтерів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень